Logo
Imprimă această pagină

Trecerile de pietoni, semnalizate luminos în Capitală

Trecerile de pietoni, semnalizate luminos în Capitală

Consilierii municipali au adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre pentru realizarea unui studiu de fezabilitate de către Administraţia Străzilor vizând identificarea soluţiilor tehnice de iluminare şi semnalizare luminoasă a trecerilor de pietoni nesemaforizate. 

"Lista trecerilor de pietoni va fi întocmită de către Administraţia Străzilor, în colaborarea cu Brigada Rutieră Bucureşti, şi supusă aprobării Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti, iar la întocmirea acestei liste se va ţine cont de trecerile de pietoni care sunt deja aprobate pentru semaforizare", prevede proiectul consultat de Agerpres. 

În expunerea de motive, semnată de consilierii municipali PNL, se arată că, potrivit statisticilor, peste tot în lume, zonele cu treceri de pietoni reprezintă un risc crescut de accidente rutiere, atât pe timp de zi, cât şi noaptea. 

"Locul în care pietonii traversează strada trebuie să fie foarte vizibil pentru şofer atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii. La nivel mondial, au fost efectuate nenumărate studii privind trecerile de pietoni şi concluzia a fost unanimă: realizarea unui iluminat adecvat pe timpul nopţii îmbunătăţeşte în mod cert vizibilitatea şi siguranţa participanţilor la trafic. Reducerea numărului de accidente se datorează în principal apariţiei iluminatului, deoarece rata lor de producere pe timpul zilei a rămas neschimbată", au precizat iniţiatorii. 

Ei au adăugat că, potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de Direcţia Generală de Poliţie, în anul 2016, în Capitală, s-au produs 1.597 de accidente rutiere în care au fost implicaţi pietoni, soldate cu 47 de persoane decedate. 

Principalele cauze ale acestor accidente rutiere au fost: traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pietonilor. 

Sistemul de iluminare şi semnalizare ar urma să fie compus din: stâlpi echipaţi cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED cu putere de 270W şi lumină albă-rece, amplasaţi de o parte şi de alta a trecerii de pietoni (fluxul luminos va fi concentrat pe trecerea de pietoni pentru realizarea unui contrast între iluminatul stradal şi zona de traversare); markeri luminoşi cu tehnologie LED, încastraţi în carosabil, cu lumină galbenă intermitentă; doi senzori de mişcare amplasaţi pe stâlpi, pentru detecţia pietonilor. 

"Totodată, după implementarea pe marile bulevarde administrate de CGMB, proiectul poate fi extins şi în reţeaua stradală administrată la nivelul sectoarelor municipiului", au menţionat liberalii. 

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.