70 de şoferi depistaţi conducând cu peste 180 de kilometri la oră

70 de şoferi depistaţi conducând cu peste 180 de kilometri la oră

Peste 70 de şoferi au fost depistaţi de poliţişti, săptămâna trecută, conducând cu viteze de peste 180 de kilometri la oră pe autostrăzi, iar cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 215 kilometri la oră, pe autostrada A3.


Conform IGPR, în perioada 16 - 22 iulie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale au depistat 71 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 de kilometri la oră, iar în nouă cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze peste 200 de kilometri la oră.

Cea mai mare viteză înregistrată a fost pe autostrada A3, în 17 iulie, când poliţiştii au depistat un bărbat de 23 de ani, din Cluj, care conducea cu viteza de 215 kilometri la oră.

Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au primit amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei şi le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile.

Viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 de kilometri la oră. Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei). Totodată, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.