A încercat să mituiască un polițist în trafic

A încercat să mituiască un polițist în trafic

 Un bărbat a fost prins în flagrant când intenţiona să mituiască cu 450 de lei un lucrător al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu, după ce a fost depistat în trafic că circula cu un autoturism fără a avea permis de conducere, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). 

"Luni, 30 octombrie, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui cetăţean după ce i-a oferit, cu titlu de mită, suma de 450 lei unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu", reiese din comunicatul DGA. 

Conform acestuia, în fapt, la data de 27 octombrie 2017, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, un agent de poliţie a efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism care se deplasa pe un drum judeţean. 

"Conducătorul auto s-a îndepărtat în viteză, pe un drum lateral, agentul de poliţie fiind nevoit să execute cu pistolul din dotare două focuri de avertisment în plan vertical, pentru a-l determina să se oprească. La faţa locului s-a prezentat urgent şi şeful subunităţii de poliţie din care făcea parte agentul, după care cei doi poliţişti au procedat la identificarea celor trei persoane ocupante ale autoturismului, stabilind faptul că persoana care a condus autoturismul, C.P.I., nu posedă permis de conducere, fiind întocmite documentele de constatare a infracţiunii flagrante de conducerea unui vehicul fără permis de conducere", se mai arată în comunicatul de presă. 

În aceste împrejurări, C.P.I., care mai avea o condamnare anterioară pentru furt calificat, aflându-se în termenul de supraveghere dispus de instanţa de judecată, a promis suma de 400 de lei şi, ulterior, a dat 450 de lei şefului subunităţii de poliţie, pentru ca acesta să nu dea curs dosarului penal şi a nu suferi consecinţele legale ale infracţiunii săvârşite, fiind prins în flagrant, potrivit anchetatorilor. 

În cursul zilei de 30 octombrie, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la C.P.I., dispunând totodată şi măsura preventivă a reţinerii, pentru conducerea unui vehicul fără permis şi dare de mită, ambele fapte fiind săvârşite "în stare de recidivă postcondamnatorie", se menţionează în comunicatul DGA. 

Marţi, Tribunalul Giurgiu a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu faţă de inculpat. 

Activitatea de prindere în flagrant a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu - Serviciul Acţiuni Speciale. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.