ACȚIUNE PENTRU VERIFICAREA ACTIVITĂȚII DE TAXIMETRIE ÎN ZONA AEROPORTURILOR

ACȚIUNE PENTRU VERIFICAREA ACTIVITĂȚII DE TAXIMETRIE ÎN ZONA AEROPORTURILOR

Poliţiştii au acționat pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi. De asemenea, acțiunile polițiștilor au vizat și prevenirea încălcării regulilor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată.

În două zile, au fost verificate peste 700 de autoturisme și au fost aplicate aproape 350 de sancțiuni contravenționale.

 

La data de 30 mai a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport public de persoane în regim de taxi.

 

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

 

Poliţiştii au verificat 139 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 17.000 de lei.

 

Dintre sancţiunile aplicate, 48 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 5 sancțiuni pentru alte abateri.

 

De asemenea, la data de 31 mai a.c., polițiștii de la transporturi feroviare, sprijiniți de polițiști rutieri, au acționat pentru prevenirea încălcării regulilor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată.

Astfel, poliţiştii au verificat peste 580 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 267 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre sancţiunile aplicate, 214 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 4 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar 49 de sancțiuni pentru constatarea unor alte abateri.

Totodată, polițiștii au reținut 11 permise de conducere și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 30 mai a.c., polițiști ai Serviciului de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă București au depistat în trafic un bărbat, de 50 de ani, din județul Ilfov, care conducea un autoturism în regim taxi. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta avea permisul suspendat. În cauză, pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

De asemenea, la data de 31 mai a.c., polițiștii Servicului Județean de Poliție Transporturi Suceava au depistat, la trecerea la nivel cu calea ferată ce intersectează DN17 Câmpulung Moldovenesc, un bărbat, de 33 de ani, din Bucureşti, care, aflându-se la volanul unui autoturism, a ignorat semnalele acustice și luminoase aflate în funcţiune, traversând pasajul căii ferate în timp ce barierele coborau. În acest caz, polițiștii i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pentru 90 de zile şi i-au aplicat 9 puncte amendă în valoare de 1305 lei.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română pentru siguranța transportului public de persoane și pentru prevenirea încălcării regulilor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată continuă şi în perioada următoare.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.