Logo
Imprimă această pagină

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA TRANSPORTURI

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA TRANSPORTURI

În urma acțiunilor desfășurate, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, polițiștii au depistat 13 persoane date în urmărire națională, au întocmit 85 de dosare penale, 34 de persoane fiind surprinse în flagrant delict.

În perioada 8–15 iunie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi din toată țara au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Astfel, polițiștii au efectuat controale în 361 de stații de cale ferată şi au patrulat în 402 trenuri de călători. În urma verificărilor, au fost depistate 13 persoane date în urmărire națională și 9 minori lipsiți de supraveghere, aceștia fiind predați familiilor sau internați în centrele de plasament. De asemenea, polițiștii au identificat 7 persoane cu afecțiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti.

Polițiștii au întocmit 85 de dosare penale, în cadrul cărora se fac cercetări pentru comiterea de infracțiuni, majoritatea fiind fapte de furt, contrabandă, evaziune fiscală, braconaj piscicol, infracțiuni la regimul circulației, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

De asemenea, polițiștii au depistat în flagrant delict 44 de persoane bănuite de comiterea de infracțiuni. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.000 de lei.

Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de peste 120.000 de lei, printre care pește, instrumente ilegale de pescuit, țigarete, carburant și alcool.

Cu titlu exemplificativ:

La data de 12 iunie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în municipiului Craiova.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova și au vizat punctele de lucru ale unor agenţi economici și locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada 2017-2018, ar fi falsificat mai multe documente în baza cărora s-a reuşit înmatricularea frauduloasă a unor autovehicule aduse din spaţiul intracomunitar, precum şi alt gen de documente cum ar fi: acte de identitate, diplome de studii, poliţe RCA, inspecţii ITP sau procuri notariale.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite mai multe documente cu valoare probantă în cauză şi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 laptop-uri, 3 imprimante, 21 de memory stick-uri, 4 telefoane mobile şi alte materiale folosite pentru elaborarea şi editarea documentelor.

În cauză, au fost puse în executare mandate de aducere pentru 3 persoane, care ulterior au fost reținute pentru 24 de ore.

*

În perioada 9-10 iunie a.c., polițiști din cadrul Biroului Județean Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict, pe Dunăre, la kilometrul 260, cinci persoane, din județul Constanța, care ar fi transportat, cu o ambarcațiune, 6.000 de țigarete, de proveniență Republica Serbia.

De asemenea, polițiștii au efectuat șapte percheziții, atât la domiciliile persoanelor depistate în flagrant, cât și la două ferme aparținând acestora.

În urma perchezițiilor, au mai fost descoperite următoarele:

- 33 de plase de pescuit comercial multifilare, precum și plase monofilament, a căror deținere este interzisă, cu lungimea totala de 1.550 metri;

- un sistem de transbordare de combustibil confecționat artizanal;

- un dispozitiv de pescuit electric, confecționat artizanal;

- 3 motoare de ambarcațiuni;

- 3.000 de țigarete;

- 38 de unelte de pescuit.

Bunurile, în valoare totală de peste 90.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

Polițiștii au întocmit în cauză dosar penal pentru contrabandă, contrabandă calificată, tăinuire, furt calificat, pescuit electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, precum şi folosirea armelor de foc în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice.

La data de 11 iunie a.c., instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.