Logo
Imprimă această pagină

BREAKING NEWS. Nouă MORȚI după ce un microbuz a plonjat într-un râu

BREAKING NEWS. Nouă MORȚI după ce un microbuz a plonjat într-un râu

Nouă persoane au murit, după ce un microbuz în care se aflau zece oameni a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ. Două persoane au fost date dispărute şi au fost găsite de către scafandri şi pompieri joi dimineaţă, la aproximativ opt ore de la producerea accidentului. O singură persoană - un tânăr de 22 de ani - a reuşit să se salveze. În maşină - o autoutilitară de marfă în care fuseseră montate banchete din lemn - se aflau muncitori care lucrau în zona Aradului şi care se întorceau acasă, la Piatra Neamţ, de sărbători.

UPDATE - Poliţia Română: Autoutilitara căzută în Bistriţa avea doar trei scaune omologate, în faţă. În spaţiul din spate, destinat transportului de marfă, erau şapte oameni, pe bănci improvizate

Cei nouă bărbaţi care şi-au pierdut viaţa după ce autoutilitara în care se aflau a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, în judeţul Neamţ, aveau între 17 şi 45 de ani şi erau din judeţul Iaşi. Poliţiştii au mai stabilit că maşina era proprietatea şoferului, iar dintre cele 6 locuri pe scaune autoutilitara avea montate doar trei scaune omologate în partea din faţă, iar în spaţiul destinat transportului de marfă erau transportate atât bagaje, cât şi şapte persoane, pe bănci din lemn, improvizate.

Potrivit Poliţiei Române, din cercetările preliminare s-a stabilit că accidentul s-ar fi produs ca urmare a unei defecţiuni la roata stânga-spate, aceasta desprinzându-se de autovehicul. Autoutilitara era proprietatea şoferului şi are inspecţia tehnica periodică valabilă pana la data de 23 august 2018 şi s-a constatat că dintre cele şase locuri pe scaune avea montate doar trei scaune omologate în partea din faţă, iar în spaţiul destinat transportului de marfă erau transportate atât bagaje, cât şi şapte persoane, pe bănci din lemn, improvizate.

Accidentul s-a produs miercuri noapte, în jurul orei 01.00, după ce autoutilitara în care se aflau cei zece oameni şi care circula pe DN 15, pe Podul de la Vaduri, de la Alba Iulia spre comuna Săvineşti, judeţul Neamţ, a căzut de pe pod în canalul de aducţiune.

Primele cercetări arată că şoferul, un bărbat de 25 de ani, din Săvineşti, a pierdut controlul volanului în localitatea Vaduri, înainte de podul care traversează canalul râului Bistriţa, iar maşina a pătruns pe sensul opus, a părăsit partea carosabilă şi a căzut în albia râului.

În urma accidentului, autoutilitara s-a scufundat, fiind scoasă de către echipajele ISU Neamţ, după activarea planului rosu de intervenţie.

După scoaterea autoutilitarei din apă, au fost identificate în interior şapte persoane decedate - bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani, din Săvineşti, Podoleni, Făurei, Bârgăoani şi Deleni, judeţul Iaşi, ulterior fiind găsite şi celelate două persoane, decedate.

Un singur tânăr dintre cele zece persoane aflate în autoutilitară a reuşit să se salveze, acesta fiind pasager pe locul dreapta-faţă. A fost preluat ulterior de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranian acut şi contuzie toraco-abdominală, rămânând internat la Secţia Chirurgie.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind desfăşurate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, arată news.ro.

Şi cea de a doua persoană dată dispărută în urma accidentului rutier din Neamţ, unde o autoutilitară cu zece oameni a căzut în canalul de aducţiune al râului Bistriţa, a fost găsită decedată joi dimineaţă. Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în accident a ajuns, astfel, la nouă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, echipajele de căutare formate din scafandri şi pompieri cu bărci pneumatice au reuşit să o găsească şi pe cea de a doua persoană care era dată dispărută în urma accidentului. Bilanţul a ajuns, astfel, la nouă morţi.

Cele două persoane date dispărute sunt un tânăr de 17 ani şi un bărbat cu vârsta de până în 30 de ani.

La operaţiunile de căutare au participat pompieri cu bărci pneumatice şi scafandri, iar cele două persoane au fost găsite în acelaşi loc.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.