Cele mai grave accidente de microbuz

Cele mai grave accidente de microbuz

Mai multe persoane au fost rănite într-un accident produs la 16 noiembrie 2017, la Răducăneni, în judeţul Iaşi, în urma unei ciocniri între un TIR şi un microbuz. "Sunt 12 victime, conştiente. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de prim ajutor, două ambulanţe, două autospeciale transport victime multiple şi un echipaj de descarcerare", potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan. 

Cele mai grave accidente produse în ultimii 15 ani, în care au fost implicate microbuze, autobuze sau autocare au avut loc la: 

13 august 2009 - 14 persoane şi-au pierdut viaţa (printre care un copil), iar două au fost grav rănite, în comuna Scânteia din judeţul Iaşi, după ce trenul Săgeata Albastră Braşov-Iaşi a lovit un microbuz, la o trecere la nivel cu calea ferată. 

7 septembrie 2006 - 13 persoane au murit şi alte patru au fost rănite în apropiere de Bârlad, după ce şoferul unui microbuz care transporta 16 persoane nu a acordat prioritate şi a fost lovit din plin de un autocar din Republica Moldova. 

29 noiembrie 2005 - Nouă femei şi şoferul au murit pe loc, iar alte 13 persoane au fost rănite grav, după ce un microbuz cu 26 de muncitori, majoritatea femei, s-a răsturnat. 

5 februarie 2016 - Cinci persoane au murit şi alte aproximativ 30 de persoane au fost rănite, într-un accident care a avut loc pe DN 1, la Strejnic, judeţul Prahova. Autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Măneşti-Ploieşti, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip. 

17 iunie 2016 - Patru oameni au murit şi alţi 26 au fost răniţi pe DN 1, în zona localităţii Perşani din judeţul Braşov, după ce un autocar, care transporta 28 de copii şi trei adulţi de la Colegiul Naţional de Artă ''Octav Băncilă'' şi Palatul Copiilor din Iaşi, s-a răsturnat într-o curbă. Autovehiculul a acroşat un parapet de beton care separă sensurile de mers într-o curbă la dreapta, răsturnându-se pe celălalt sens de circulaţie. 

22 noiembrie 2016 - Patru persoane au murit şi alte şase au fost rănite, după ce un microbuz s-a ciocnit cu un autocamion, în zona localităţii vrâncene Rugineşti, pe DN 2. ISU Vrancea a activat planul roşu de intervenţie. 

*** 

De la începutul anului 2017, a avut loc o serie de astfel de evenimente rutiere soldate cu victime: 

25 octombrie 2017 - O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, dintre care două foarte grav, într-un accident rutier în cursul nopţii, pe şoseaua Borşului, între localitatea Sântion şi municipiul Oradea. În accident au fost implicate un autotren înmatriculat în Polonia şi un microbuz, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor. Răniţii au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean Bihor. 

12 octombrie 2017 - Un accident rutier în care au fost implicate un microbuz ce transporta persoane şi un camion a avut loc la 12 octombrie 2017, în localitatea Petru Vodă din comuna Poiana Teiului, judeţul Neamţ, şi s-a soldat cu rănirea a cel puţin şase persoane, dintre care un copil, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, Adrian Rotaru. Autorităţile din judeţul Neamţ au pus în aplicare Planul roşu de intervenţie. 

28 septembrie 2017 - Un grav accident rutier, soldat cu trei morţi şi 12 răniţi dintre care unul în comă, a avut loc pe DJ 222, la Medgidia, în judeţul Constanţa, fiind implicate un autoturism şi un autobuz cu persoane. A fost activat planul roşu de intervenţie. 
14 septembrie 2017 - 13 persoane au fost rănite şi transportate la spital, în urma unui accident petrecut pe DN 66A, în localitatea Aninoasa. În accident au fost implicate un microbuz de transport persoane şi un autoturism, autorităţile activând Planul Roşu de intervenţie în acest caz, potrivit reprezentanţilor ISU Hunedoara. "Una dintre victime este într-o stare mai gravă, restul prezintă leziuni uşoare", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda. 
14 septembrie 2017 - Un şofer a murit după ce în autoturismul pe care îl conducea pe autostrada A1 Deva-Nădlac, în apropiere de Buziaş, a intrat un microbuz la volanul căruia se afla un cetăţean bulgar. În urma impactului, a rezultat decesul şoferului român şi accidentarea gravă a pasagerei din dreapta, care a fost transportată la spital. 
8 septembrie 2017 - O persoană a murit şi două au fost grav rănite într-un accident petrecut pe DN13 Braşov-Sighişoara, după ce un microbuz în care se aflau opt persoane s-a răsturnat. Alte cinci persoane au refuzat transportul la spital. 
3 septembrie 2017 - Cinci persoane, între care un copil, au fost rănite în urma unui accident rutier în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism pe DN1, între localităţile Vlădeni şi Perşani, judeţul Braşov. 

30/31 august 2017 - Două persoane au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut în noaptea de miercuri spre joi pe A1, sensul de mers Orăştie-Sebeş, după ce un microbuz în care se aflau şapte oameni a intrat într-un TIR. Evenimentul a avut loc în jurul orei 3.30 la intrarea pe autostradă de pe raza localităţii Aurel Vlaicu. 
14 august 2017 - Trei persoane, între care un copil de 8 ani, au murit după ce microbuzul în care se aflau a căzut în râul Dâmboviţa, informează ISU Bucureşti-Ilfov. Accidentul s-a petrecut la intersecţia Splaiului Dudescu cu Şoseaua de Centură a Capitalei. Cinci victime au fost transportate la spital de ambulanţele SMURD - trei la Spitalul ''Bagdasar-Arseni'', o persoană la Spitalul ''Sf. Pantelimon'' şi o alta la Spitalul ''Sf. Ioan''. 
10 august 2017 - Două persoane au murit şi alte zece au fost rănite, într-un accident pe un drum judeţean dintre localităţile arădene Sântana şi Curtici, provocat de şoferul unui microbuz de călători, care a intrat pe contrasens şi s-a tamponat aproape frontal cu un autocar, fără pasageri la bord. Microbuzul transporta muncitori la o fabrică din zonă, în timp ce autocarul era gol. În urma accidentului, a fost activat planul roşu de intervenţie. 

12 iulie 2017 - Un accident rutier s-a produs, la intrarea în municipiul Constanţa, în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz ce efectua o cursă regulată pe ruta Constanţa-Piatra Neamţ. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi doi copii, au fost rănite şi transportate la spital. 
6 iulie 2017 - Un grav accident rutier a avut loc pe DN52, în judeţul Teleorman, soldat cu un mort şi 14 răniţi, dintre care patru grav. Un tir şi un microbuz cu pasageri au intrat în coliziune la Furculeşti, între Alexandria şi Turnu Măgurele. 

23 iunie 2017 - Un autocar, în care se aflau 37 de persoane, s-a răsturnat pe DN 73A, în judeţul Braşov, între Râşnov şi Pârâul Rece. La nivelul judeţului a fost activat planul roşu de intervenţie. În accident au fost rănite 12 persoane. 

23 mai 2017 - Mai multe persoane au fost rănite într-un accident rutier produs pe A1 între două microbuze şi un autoturism, în zona localităţii Topolovăţ, fiind activat parţial planul roşu de intervenţie, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş. La faţa locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, una de descarcerare grea, două autospeciale pentru victime multiple, un spital mobil, trei ambulanţe SMURD şi două echipaje de la Ambulanţă. Au fost alertate şi spitalele din zonă care dispun de unităţi de primiri urgenţe. 
20 mai 2017 - Şoferul unui autoturism implicat într-un accident rutier produs la Cernica, judeţul Ilfov, a murit, alte şapte persoane au fost rănite, dintre care doi copii, unul de opt ani şi unul de opt luni, au anunţat oficiali ai ISU Bucureşti-Ilfov. Şoferul autoturismului a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un microbuz. 
16 mai 2017 - Un microbuz care circula pe autostrada A1, între Sebeş şi Orăştie, judeţul Alba, şi transporta 20 de copii s-a răsturnat într-un şanţ, unul dintre minori suferind escoriaţii, iar conducătorul auto fiind rănit grav. 

27 aprilie 2017 - Trei persoane, printre care un copil de cinci ani, au fost rănite în urma unui accident rutier produs pe DN 17, în localitatea Cristeştii Ciceului din judeţul Bistriţa-Năsăud, între un microbuz şi o autoutilitară, cauza fiind oboseala acumulată la volan. 
7 aprilie 2017 - Un elev a fost grav rănit şi alţi cinci au suferit răni uşoare în urma unui accident rutier produs la Izimşa (comuna Obârşia de Câmp), între un microbuz cu elevi şi un automobil, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi. 
4 aprilie 2017 - Doi cetăţeni bulgari dintr-un microbuz implicat într-un accident rutier, produs pe DN 6, în comuna Dăneasa, judeţul Olt, au fost răniţi uşor şi asistaţi la faţa locului de echipaje medicale ale SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă. 

21 martie 2017 - Două persoane au murit, iar alte şapte au fost rănite în urma impactului dintre un microbuz şi un autocamion, accidentul având loc pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcăneşti. 
20 martie 2017 - Un microbuz care transporta elevi la un liceu din Deva s-a răsturnat în localitatea Cristur, pe şoseaua care face legătura între municipiile Deva şi Hunedoara. În microbuz se aflau 18 copii, dintre care nouă au fost transportaţi iniţial la spitalele din Deva şi Hunedoara pentru investigaţii medicale. Ulterior, alţi patru copii au fost duşi de părinţi la spital pentru un consult de specialitate. Un alt accident a avut loc la ieşirea din localitatea Ciorogârla către Capitală, fiind implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz. Şapte persoane rănite în accident au fost transportate la spital, acestea fiind conştiente. 

3 februarie 2017 - Un accident rutier soldat cu 16 răniţi, dintre care cinci răniţi grav, a avut loc pe DN 1C Cluj-Napoca-Gherla, în zona localităţii clujene Răscruci. Un microbuz a intrat în coliziune cu un tir ce venea din sens opus, în momentul în care acesta din urmă vira pe o stradă laterală. Răniţii au fost transportaţi la spital cu suspiciuni de fracturi şi contuzii. 

15 ianuarie 2017 - O persoană a murit şi mai multe au fost rănite într-un accident produs în localitatea Pipirig din judeţul Neamţ. O autoutilitară a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un microbuz de pasageri, în urma căruia o femeie a murit şi mai multe persoane au fost rănite. Autorităţile au declanşat Codul Roşu de intervenţie, iar la faţa locului au fost trimise patru ambulanţe şi două autospeciale SMURD.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.