Cu ursul pe pârtie!

Cu ursul pe pârtie!

Un urs a fost văzut miercuri seara, în jurul orei 17.00, în zona cabanei Postăvarul, din Masivul Postăvarul, şi în apropierea pârtiei Drumul Roşu din zonă, fiind două apeluri la numărul 112, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea.

"Au fost direcţionaţi doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Poiana Braşov. Pe pârtia de schi sunt turişti", a afirmat purtătorul de cuvânt al IJJ Braşov, care a precizat că va reveni cu informaţii.

Reamintim că, în toamnă, în luna noiembrie, un urs a dat târcoale de mai multe ori Cabanei Postăvarul, aflată la altitudinea de 1604 metri, o singură dată reuşind să intre în cabană şi să plece cu o cutie de bomboane şi o pungă de zahăr. Ultima vizită la cabană a fost în 11 decembrie 2017, când nu a reuşit să intre în cabană, dar a devastat poarta de la sediul Salvamont de lângă cabană. Administratorul cabanei, Rolf Truetsch, i-a cerut ajutor ministrului Turismului, Mircea Dobre, care a participat, în 12 decembrie 2017, la o întâlnire cu agenţii economici din turism, în Poiana Braşov arată Agerpres.

Truetsch a explicat atunci ministrului că numărul de urşi în Masivul Postăvarul este în continuă creştere, s-au înmulţit foarte mult în ultimii ani şi trebuie luate măsuri de urgenţă.

"Dacă cineva aşteaptă să se întâmple vreo nenorocire având în vedere că începe sezonul turistic de iarnă, când vor veni foarte multe persoane la schi, atunci aceia să răspundă. Noi, ca şi cabană, ne-am luat toate măsurile, dar ce se poate întâmpla pe poteci nu ştiu cine îşi asumă răspunderea", avertiza atunci administratorul cabanei Postăvarul.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.