Cum te păzești de hoții de mașini

Cum te păzești de hoții de mașini

Poliţiştii de investigaţii criminale din Maramureș, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română, au probat activitatea infracţională a unei grupări, specializate în furturi din autoturisme. Patru bărbaţi, trei dintre ei cetăţeni moldoveni şi un cetăţean ucrainean, au fost arestaţi preventiv.

La mijlocul lunii februarie a.c., poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi despre comiterea a trei furturi din autoturisme, aflate în parcările unor centre comerciale, în niciunul dintre cazuri nefiind semne de efracţie.

În urma investigațiilor, s-a constatat că astfel de cazuri s-au înregistrat şi în judeţul Braşov. Astfel, prin colaborare cu poliţiştii de investigaţii criminale din Brașov, au fost identificaţi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 45 şi 54 de ani, bănuiţi de comiterea faptelor.

Modalitatea prin care ei ar fi acţionat era bruierea sistemului centralizat de închidere, în momentul acţionării acestuia de către proprietarul autovehiculului, portierele rămânând astfel deblocate.

Aceştia au fost arestați preventiv, cercetările continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Să ne apărăm mai bine împotriva spărgătorilor de autoturisme. Cum puteți preveni furturile din autoturisme:

Nu lăsaţi la vedere în autoturism bunuri de valoare: telefoane, laptopuri, poşete, genţi, sume de bani, indiferent cât de scurtă ar fi absenţa dumneavoastră din maşină!

Când părăsiţi autoturismul, verificaţi întotdeauna dacă aţi închis portierele! De asemenea închideţi bine şi geamurile, indiferent că sunteţi în parcarea unui supermarket sau în parcarea din faţa blocului!
Evitaţi să lăsaţi în torpedoul maşinii actele de identitate personale sau ale maşinii dumneavoastră.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.