Logo
Imprimă această pagină

Deținea 50.000.000.000 dolari. A murit în accident

Deținea 50.000.000.000 dolari. A murit în accident

Co-preşedintele grupului chinez de firme HNA Wang Jian a decedat în Franţa în timpul unei călătorii de afaceri, poliţia locală precizând că moartea pare a fi una accidentală, acesta căzând de la înalţime în timp ce era fotografiat, informează Reuters.

 

Wang, în vârstă de 57 de ani, era privit ca fiind arhitectul unei achiziţii surprinzătoare de 50 de miliarde de dolari prin care HNA a acumulat active care variază de la o participaţie la Deutsche Bank până la proprietăţi în diferite părţi ale lumii. Sub presiunea Beijingului, HNA a vândut multe din aceste active pentru a reduce datoria.

El a fost responsabil de strategia grupului şi a operaţiunilor de zi cu zi, au spus surse din interiorul firmei, în timp ce colegul său şi co-fondatorul companiei Chen Feng a fost adesea imaginea grupului.

Moartea sa complică eforturile companiei de restructurare şi achitare a datoriilor, scrie Mediafax.

Advertisement
Wang a căzut de la o înalţime de 15 metri în satul Bonnieux, de lângă Avignon, o zonă pitorească populară printre turişti, a declarat pentru Reuters locotenent-colonelul de jandarmerie din regiunea Vaucluse Hubert Meriaux. ”El a stat pe marginea unei pante mai înalte pentru a-şi face o fotografie cu familia sa şi a căzut”, a mai spus acesta.

Wang deţinea 15% din acţiunile grupului de firme, care este controlat de o fundaţie din New York şi o organizaţie caritabilă din China ce deţin împreună 52% din capitalul companiei.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.