Fără inimă. Au păcălit un bătrân să le dea banii anunțându-l că au fost scoși din circulație

Fără inimă. Au păcălit un bătrân să le dea banii anunțându-l că au fost scoși din circulație

Un bătrân în vârstă de 79 de ani din municipiul Caransebeş a fost păcălit de un hoţ că s-au schimbat banii şi a rămas fără aproape 14 mii lei şi zece galbeni. 

Conform unui comunicat de presă transmis de IPJ Caraş-Severin, bătrânul a sunat joia trecută la 112 şi a anunţat că un necunoscut i-a sustras o sumă mare de bani din locuinţă. 

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că, în aceeaşi zi, bătrânul a fost abordat pe o stradă din apropierea locuinţei sale de un bărbat necunoscut. 

Intrând în discuţie cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinţei. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema. 

Ulterior, bărbatul l-a întrebat pe bătrân dacă deţine sume de bani în casă, pentru că el a fost director la o bancă şi ştie că în noaptea respectivă "se vor schimba banii". Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuinţă şi i-a înmânat toţi banii pe care îi avea, respectiv 13.800 lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili. 

După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili şi că trebuie schimbaţi la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl aşteaptă la o agenţie bancară. Ulterior, bătrânul a constatat că îi lipsesc 13.800 lei şi zece galbeni. 

Poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în vederea identificării autorului. 

Pentru a nu deveni victime ale unor infractori, poliţiştii recomandă oamenilor să manifeste maximă prudenţă atunci când sunt abordaţi de necunoscuţi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.