Imagini oribile. Copil atacat de urs

Imagini oribile. Copil atacat de urs

Un copil de nouă ani din satul Călugăreni, localitatea Mărtiniş a fost atacat şi rănit grav de un urs, duminică.


Victima a fost transportată de urgenţă la spitalul din Odorheiu-Secuiesc de primarul localităţii, Jakab Attila cel care l-a informat despre incident pe Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Copilul era cu ciurda de animale în momentul în care a fost atacat de urs.

 

După acest incident, preşedintele CJ Harghita Borboly Csaba a anunţat că va fi lansat în dezbatere un plan de management vizând carnivorele mari şi că speră ca acesta va fi aprobat cât mai curând de Ministerul Mediului.

„În data de 9 mai va fi lansat în dezbatere publică planul de management cu privire la convieţuirea cu carnivorele mari şi sper că acesta va fi aprobat cât mai curând de Ministerul Mediului. Doar în ultimele două zile au avut loc în judeţul Harghita două atacuri ale ursului, iar conform preconizărilor, dată fiind suprapopularea din cadrul speciei, în lunile care urmează este posibil ca numărul situaţilor de acest fel să se înmulţească. Este nevoie de prevenţie, luarea măsurilor are loc întotdeauna după ce se produc atacuri sau daune. Directiva Habitate nu are acest scop, iar viaţa oamenilor şi siguranţa acestora sunt prioritare. Acesta este motivul pentru care în cursul zilei de luni voi solicita din noul ministrului mediului Graţiela Gavrilescu să emită cât mai curând posibil ordinul în cauză, respectiv să simplifice procedura de intervenţie, deoarece spre exemplu în localitatea Atid după ce au avut loc repetate atacuri, ordinul de intervenţie a fost emis foarte greu, după mai multe luni. Un exemplar de urs care atacă azi un om, o va face cu siguranţă şi mâine. Este nevoie de luarea urgentă de măsuri, deoarece ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în această privinţă în România, este inacceptabil”, a afirmat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.