Sindicate: ce se întâmplă cu salariile polițiștilor

Sindicate: ce se întâmplă cu salariile polițiștilor

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a declarat, marţi, că poliţiştii sunt plătiţi în funcţie de salariul de bază din decembrie 2009, acuzând faptul că membrii Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor au plafonat sporul de muncă suplimentară la 3%, explicând că un poliţist care lucrează 40 de ore suplimentare va avea deconatate doar 10-15 ore.


„Noi am venit aici pentru un motiv fundamental – să fim aşezaţi în grilă (de salarizare – n.r.), adică să ni se acorde salariul de bază din grila prevăzută în legea 153, pentru că noi suntem plătiţi pe un salariu de bază din 2009. Am rămas la fel, iar pe mult trâmbiţatul spor pentru muncă suplimentară l-au plafonat la 3%. În rest, şi-au bătut joc de noi (...) De exemplu, dacă o să avem un poliţist care are 40 de ore suplimentare, din cauza plafonului o să i plătească doar 10-15 ore. Restul la fel, muncă patriotică, lucrăm pentru domnul Solomon şi familia lui”, a declarat Dumitru Coarnă.

El a spus că poliţiştii vor protesta în stradă până când se rezolvă problema.

„Deja avem proteste prelungite începând din 14 în Constanţa, 21 în Argeş, 23 pichetare minister, 24 miting, 26-30 pichetare Ministerul de Interne. Am luat în serie, deja avem solicitările la Primăria Capitalei”, a spus acesta.

„Astăzi am solicitat la Primăria Capitalei prelungirea protestelor până pe 30 martie, dacă va fi nevoie vom rămâne în stradă până vom rezolva problema. Asta înseamnă că domnul Dragnea, doamna Olguţa Vasilescu, doamna Carmen Dan vor asigura continuitatea sprijinului poliţienesc. O să vină dumnealor să ne rezolve problemele. Efectiv îşi bat joc. Am încercat toate variantele posibile din 2017, uitaţi-vă unde s-a ajuns. Ce spuneam atunci cu transferul constribuţiilor s-a adeverit. Este singura lege care a fost amendată de 7-9 ori, cu OUG 79, OUG 90, OUG 91. În fiecare zi avem amendamente la legea asta, pentru că au nenorocit tot ce înseamnă forţa de muncă în ţara asta. Au transferat contribuţiile pe muncă, toată sarcina fiscală este pe muncă”, a continuat el.

Coarnă a precizat că, la un deficit de 27.000 – 30.000 de posturi, munca suplimentară asigură continuitatea în serviciul poliţienesc.

Referitor la afirmaţiile lui Liviu Dragnea potrivit cărora poliţiştii care muncesc suplimentar trebuie plătiţi, deoarece nu li se pot acorda libere, din cauza deficitului de personal, liderul de sindicat a spus: ”Domnul Dragnea nu ştie ce vorbeşte, doamna Carmen Dan nu are niciun fel de referinţă pe sistem, doamna Olguţa Vasilescu nu înţelege termenii”.

„Munca suplimentară este şi a fost prevăzută în lege. Practic, în ordonanţa 90 emisă de Guvernul lor în decembrie 2017 au interzis plata muncii, ci doar recuperarea în natură. Acum şi-au dat seama că nu există posibilitatea să recuperăm în natură şi încearcă o manevră de asta ieftină, spunând că ni se plăteşte munca suplimentară – fals, au plafonat-o la 3%, nu o să beneficieze nimeni. În fond, problema noastră nu a fost rezolvată”, a adăugat el.

Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a dat raport de admitere marţi unor amendamente din Ordonanţa de urgenţă 91/2017 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, printre care acordarea unui spor de 10%.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.