Șofer de camion a făcut prăpăd pe șosea

Șofer de camion a făcut prăpăd pe șosea

Un şofer din Belarus care, în urmă cu aproape un an, aflat în stare de ebrietate, şi-a condus TIR-ul pe străzile municipiului Galaţi, lovind doi biciclişti şi mai multe maşini, agresându-l şi pe unul dintre poliţiştii care încercau să-l oprescă, a fost condamnat la 16 ani de închisoare, decizia nefiind definitivă.


Tribunalul Galaţi l-a condamnat, joi, la 16 ani de închisoare pe Brutski Stsiampkouski Siarhei, pentru tentativă de omor, tentativă de omor calificat, ultraj, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului, după ce, în noaptea de 8 spre 9 aprilie 2017, bărbatul din Belarus, aflat în stare de ebrietate la volanului TIR-ului, a lovit doi biciclişti şi mai multe maşini, agresându-l inclusiv pe unul dintre poliţiştii care încercau să-l oprescă.

"Inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 8 ani închisoare, sporită cu 8 ani (o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite) astfel încât va executa o pedeapsă rezultantă de 16 ani închisoare precum şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor precv. de art. 66 al. 1 lit. a şi b C.p. pe o perioadă de 2 ani", se arată în soluţia pe scurt postată pe site-ul Tribunalului Galaţi.

În acest dosar, instanţa a decis şi obligarea persoanei responsabile civilmente Belgoss Trakh din Belarus la plata a câte 15.000 lei cu titlu de daune morale către părţile civile Petcu Costel, Cioabă Claudiu, Matei Iulian Florin, Vişan Mihu Liviu George, Dănăilă Laurenţiu Cristian, Mihalache Sergiu, Ciuraru Constantin şi Pârvu Viorel precum şi la plata către partea civilă Panaite Aurel Virgil a sumelor de 9.156 lei reprezentând daune materiale şi 20.000 lei daune morale.

Tribunalul a mai decis şi menţinerea arestării preventive a lui Brutski Stsiampkouski Siarhei.

"În conformitate cu disp. art. 399 C.p.p. dispune menţinerea măsurii preventive a arestului cu privire la inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei iar în baza disp. art. 72 al. 1 C.p. deduce din pedeapsa principală a închisorii astfel aplicată inculpatului prin prezenta hotărâre perioada executată în stare de reţinere şi arest preventiv începând cu 9.04.2017 la zi", se mai arată în decizia instanţei.

Hotărârea instanţei nu este definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Liliana Istrate, declara pe 9 aprilie 2017, că procurorii au început urmărirea penală faţă de un bărbat, din Belarus, în vârstă de 30 de ani, care în noaptea de 8 spre 9 aprilie, a circulat în stare de ebrietate şi cu o viteză execesivă pe străzile minuncipiului Galaţi şi a accidentat doi biciclişti care circulau regulamentar.

Din cercetări a reieşit că şoferul a observat că i-a acroşat pe cei doi biciclişti, însă nu a oprit să vadă ce s-a întâmplat şi a părăsit locul accidentului. Astfel, el şi-a continuat deplasarea şi a încercat să lovească în mai multe rânduri un autoturism în care se aflau două persoane care au încercat să-l oprească pe străzile Maramureş şi Carol Davila.

În momentul în care şoferul din Belarus a observat că o maşină de Poliţie încerca să îl ajungă, cu aprinse, pentru a-l determine sa oprească, el a oprit iniţial TIR-ul după care a încercat să loveasca cu spatele maşina în care se aflau poliţiştii.

Când aceştia au încercat să se apropie şi să îl identifice, bărbatul din Belarus l-a lovit peste mână pe un poliţist care încerca să deschidă portiera autocamionului. În cele din urma poliţiştii au reuşit să îl determine să oprească autocamionul şi au constat că acesta era în stare de ebrietate, stabilindu-se ulterior că avea o alcoolemie de 2 la mie.

„Nu ştie niciun cuvânt în limba română şi a fost nevoie de translator. A recunoscut faptul că a consumat jumătate de litru de votcă, după care a urcat la volanul autocamionului. A precizat că avea o stare de furie şi de nemulţumire foarte mare, cauzată de o situaţie de la locul de muncă. A recunoscut că încercat să scape prin orice modalitate de urmărirea Poliţiei, de cetăţenii care au încercat să îl oprească, a recunoscut modul în care a circulat; e conştient că a săvârşit infracţiuni grave, dar nu are nicio altă justificare. Ştia că a lovit bicicliştii şi persoanele din autoturismul care se afla în faţa sa şi a încercat să îi loveasă de mai multe ori”, a declarat, atunci, Liliana Istrate.

Totodată, translatorul care a asistat la audierea şoferului din Belarus spunea că acesta regretă cele întâmplate.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.