Logo
Imprimă această pagină

Mii de euro șpagă pentru restituirea unor permise auto

Mii de euro șpagă pentru restituirea unor permise auto

Un avocat din cadrul Baroului Vaslui a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi cerut mită să intervină la diferite instituţii, promiţând că va reuşi restituirea permiselor de conducere sau obţinerea acestora fără examen, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Neculai Horobeţ, avocat în cadrul Baroului Vaslui, pentru trafic de influenţă în formă continuată. De asemenea, anchetatorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Florin Ioan Bîcu, pentru trafic de influenţă în formă continuată şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

”În perioada septembrie - octombrie 2017, inculpatul Horobeţ Neculai, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a cerut şi primit de la o persoană (martor în cauză), direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 de euro, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra poliţiştilor din cadrul IPJ Vaslui – Serviciul Rutier”, au informat, luni, procurorii DNA.

Conform acestora, Horobeţ i-ar fi promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, că-i va determina pe poliţişti să-i restituie permisul de conducere.

 

Anchetatorii au adăugat că, într-un context asemănător, în perioada decembrie 2017 - aprilie 2018, cei doi suspecţi ar fi cerut de la o altă persoană (martor în cauză) suma totală de 2.400 de euro şi ar fi primit, în mai multe tranşe, suma totală de 1.900 de euro şi 400 de lei, pentru a-i determina pe angajaţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze pe numele acesteia din urmă un permis, dar fără susţinerea examenului auto.

Neculai Horobeţ a fost prezentat judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi, care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Anterior, avocatul vasluian a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru comiterea unor infracţiuni similare.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.