Un nou șef la Jandarmeria Română

Un nou șef la Jandarmeria Română

Începând cu data de 15 august , prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuț Cătălin Sindile, a fost împuternicit în funcția de șef al Jandarmeriei, informează Ministerul de Interne.

Ce spune MAI:

”Această decizie a fost luată având în vedere importanța sarcinilor ce revin Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, precum și necesitatea asigurării, cu celeritate, a actului managerial.

Colonelul Ionuț Cătălin Sindile are 40 de ani și este născut în județul Teleorman. A absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de 18 ani în Jandarmeria Română.

Ionuț-Cătălin Sindile are o relevantă activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene.”

Numele lui Sindile se adaugă pe o listă deja destul de lungă de persoane-cheie din structurile statului român ce provin din județul Teleorman, de unde este și Liviu Dragnea.

Mandatul actualului interimar de la șefia Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, a expirat și nu mai poate fi prelungit.

Administrația Prezidențială a precizat marți că problema numirii actualului interimar al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, ca șef plin al instituției ar putea fi discutată în CSAT doar după finalizarea anchetei care a fost declanșată după violențele de la protestele de vineri. În condițiile în care interimatul acestuia expiră, Președinția transmite că nu are niciun fel de atribuții în acest sens, singura care decide cine asigură conducerea Jandarmeriei până la numirea unui inspector general fiind Carmen Dan, în calitatea ei de ministru al Afacerilor Interne.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.