Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: DEZBATERE. Guvernul vrea să modifice SPECTACULOS CODUL RUTIER. Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitate

  1. #1
    Plutonier Adjutant
    Puncte: 178.361, Nivel: 100
    Progres nivel: 0%,  Puncte necesare pentru următorul nivel: 0
    Activitate globală: 99,2%
    Realizări:
    Turat la maximumCreated Blog entryVeteran50000 Puncte Experienţă
    Premii:
    Premiul pentru Postări
    Avatarul lui srbncatalin
    Data ĂŽnscrierii
    Jan 2013
    Postări
    435
    Puncte
    178.361
    Nivel
    100
    Mesaje blog
    11
    Aprobare/Dezaprobare
    Primit: 77/28
    Oferit: 23/8
    Putere Rep
    12

    Lightbulb DEZBATERE. Guvernul vrea să modifice SPECTACULOS CODUL RUTIER. Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitate

    Premierul Victor Ponta a declarat că doreşte o implementare mai dură a legislaţiei rutiere, arătând că problema României ţine de faptul că există prea multă "lejeritate" a participanţilor la trafic faţă de sancţiunile legale aplicate de poliţişti, permisele se dau la "oricine" şi "toată lumea" este instructor.
    "Există o iniţiativă a Federaţiei Internaţionale de Automobilism care prevede o strategie de politici publice pentru diminuarea accidentelor rutiere. Nu e problema României, e a omenirii, a Europei. Dar nu vreau să trăim cu minciuna că totul e de la infrastructură. Nu poţi avea reguli ca Franţa şi Germania neavând aceeaşi infrastructură, dar în România avem o problemă de implementare a regulilor, o problemă de autoritate", a spus Ponta.
    El a arătat că nu există o sigură măsură prin care să se reducă numărul de accidente rutiere, cum ar fi dublarea amenzilor, ci este vorba despre implementarea unor strategii întregi, aşa cum au făcut alte ţări, ca, de exemplu, Franţa.
    MAI a postat luna trecută un proiect de modificare a Codului Rutier care tocami a fost adoptat la începutul anului 2013.
    Proiectul de lege pentru pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul rutier) a fost lansat în dezbatere publică.
    Amenzile maxime prevăzute în ordonanţă, în clasa a V-a de sancţiuni, de la 21 la 100 de puncte-amendă (1.575 - 7.500 de lei), care în prezent se aplică numai persoanelor juridice ar urma să fie aplicate şi şoferilor care conduc având o alcoolemie de sub 0,8 grame/ litru, nu acordă prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare sau depăşesc limita maximă de viteză pentru sectorul respectiv de drum şi categoria de vehicul căreia i se aplică cu peste 60 de kilometri pe oră.
    EXAMENUL AUTO, FILMAT - proiect de lege pentru modificarea Codului rutier

    Neacordarea priorităţii pietonilor se pedepseşte în prezent cu amendă din clasa a II-a de sancţiuni, în valoare de 300 sau 375 de lei, şi cu suspendarea permisului timp de 30 de zile, iar condusul sub influenţa băuturilor alcoolice cu amendă din clasa a IV-a de sancţiuni, cuprinsă între 675 si 1.500 de lei, şi suspendarea permisului pentru 90 de zile, astfel sancţionându-se şi depăşirea limitei maxime de viteză cu peste 50 de kilometri pe oră, pragul de 60 de kilometri nefigurând în actualul Cod rutier.

    Proiectul de modificare a Codului rutier prevede şi noi termene pentru suspendarea dreptului de a conduce - respectiv o perioadă de 120 de zile când fapta şoferului a fost urmărită ca infracţiune, dar s-a dispus aplicarea unei sancţiuni administrative, şi de 180 de zile, în cazul unui accident de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane prin încălcarea unei reguli de circulaţie care se sancţiona prin suspendarea dreptului de a conduce şi în cazul în care fapta nu e urmărită ca infracţiune.
    NOUL COD RUTIER: PERMIS SUSPENDAT DACĂ NU ÎŢI PLĂTEŞTI AMENDA

    Proiectul de lege mai prevede şi că şoferii amendaţi care nu achită valoarea sancţiunii, în termen de 90 de zile, vor avea permisele suspendate până fac dovada plăţii, prevedere inclusă şi într-un proiect de ordonanţă de urgenţă lansat în dezbatere publică pe 22 februarie pe site-ul MAI.

    Chiar dacă şoferul sancţionat face plângere în instanţă, amenda nu se suspendă până la emiterea unei decizii. Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta. Plângerea depusă suspendă executarea sancţiunilor contravenţionale complementare, precum suspendarea dreptului de a conduce autovehicule, se arată într-un comunicat al MAI.

    În prezent, maxim 35 la sută dintre amenzile aplicate în trafic sunt plătite de contravenienţi, în condiţiile în care doar până la doi la sută dintre ele sunt contestate în instanţă, declara în 22 februarie, pentru MEDIAFAX, comisarul-şef Florin Catană, de la Direcţia Rutieră a Poliţiei Române.
    NOUL COD RUTIER: Noi reglementări pentru maşinile înregistrate în altă ţară

    Ca şi proiectul de OUG din februarie, actualul proiect de lege interzice circulaţia maşinilor înmatriculate în alte state şi deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau reşedinţa în România, pentru mai mult de 30 de zile de la data dobândirii titlului sau de la data înscrierii în evidenţa autovehiculelor şi remorcilor înmatriculate în alte state.

    La cererea poliţistului rutier, persoanele care conduc pe drumurile publice un vehicul înmatriculat în alt stat vor avea obligaţia de a prezenta un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul, însoţit de o traducere legalizată în limba română a acestuia, potrivit proiectului.

    Nerespectarea acestor obligaţii va fi sancţionată, dacă modificările vor fi adoptate, cu amendă din clasa a III-a, între 450 şi 600 de lei, dacă şoferul nu are asupra sa documentul doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul şi traducerea, şi respectiv din clasa a IV-a, între 675 şi 1.500 de lei, pentru cei care circulă cu un vehicul înmatriculat în alt stat mai mult de 30 de zile.

    Interdicţia de a conduce în România autovehiculul înmatriculat în altă ţară după termenul de 30 de zile nu se va aplica persoanelor menţionate în certificatul de înmatriculare, celor care efectuează transport public de mărfuri sau persoane ori transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere, celor care sunt angajaţi sau asociaţi în raport cu persoanele menţionate în certificatul de înmatriculare şi celor care au încheiat un contract de leasing, mai prevede proiectul de lege.

    Cei care nu au solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului în termen de 30 de zile de la data dobândirii acestuia vor fi sancţionaţi prin suspendarea înmatriculării, mai prevede proiectul de lege.
    Conducerea unui autovehicul a cărui înmatriculare a fost suspendată se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

    "Proiectul de lege urmăreşte crearea premiselor necesare actualizării permanente a evidenţei vehiculelor înmatriculate, facilitând identificarea utilizatorilor acestora, şi instituirea unui mecanism suplimentar de asigurare a executării sancţiunii amenzii contravenţionale pentru a reduce substanţial posibilitatea de fraudare a prevederilor legale", se arată în comunicatul MAI.

    Şeful Direcţiei Rutiere, Lucian Diniţă declara în 22 februarie, pentru MEDIAFAX, că se întâmplă frecvent ca cei care conduc maşini înmatriculate în alt stat să fie implicaţi în incidente în trafic şi să nu aibă valabile inspecţia tehnică periodică şi asigurarea de răspundere civilă, neputând fi despăgubită victima.

    Inspecţia tehnică periodică nu poate fi făcută pentru aceste maşini pe teritoriul României, unde nu va fi recunoscută, de cele mai multe ori, nici asigurarea de răspundere civilă pe care o au, preciza Diniţă.
    AMENZILE DIN PROIECTUL NOULUI COD RUTIER
    Amenzile maxime prevăzute în ordonanţă, în clasa a V-a de sancţiuni, de la 21 la 100 de puncte-amendă (1.575 - 7.500 de lei), care în prezent se aplică numai persoanelor juridice ar urma să fie aplicate şi şoferilor care conduc având o alcoolemie de sub 0,8 grame/ litru, nu acordă prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare sau depăşesc limita maximă de viteză pentru sectorul respectiv de drum şi categoria de vehicul căreia i se aplică cu peste 60 de kilometri pe oră, potrivit unui proiect de lege lansat în dezbatere publică de MAI.

    COD RUTIER 2013. Proiectul de lege pentru pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul rutier) a fost lansat marţi în dezbatere publică, pentru 10 zile, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

    O altă modificare esnţială este contestarea contravenţiilor.
    Potrivit proiectului, contestarea în justiţie NU VA SUSPENDA plata amenzilor.

    COD RUTIER 2013. 31. Articolul 118 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    „Art. 118 - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
    (2) Prin derogare de la prevederile art. 32 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, cu modificările şi completările ulterioare, plângerea prevăzută la alin. (1) nu suspendă executarea sancţiunii amenzii contravenţionale. În cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, la cererea contravenientului, instanţa de judecată poate dispune suspendarea executării sancţiunii amenzii contravenţionale până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti, dacă s-a depus o cauţiune de 10% din valoarea amenzii.
    (3) Cererea de suspendare se soluţionează în camera de consiliu, de urgenţă, cu citarea părţilor, prin încheiere de şedinţă ce poate fi atacată odată cu fondul cauzei.
    (4) Plângerea suspendă executarea sancţiunilor contravenţionale complementare. În situaţia în care pentru contravenţia săvârşită, prezenta ordonanţă de urgenţă prevede şi aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie, dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care efectuează menţiunile în evidenţe şi îi restituie permisul de conducere, dacă acesta a fost reţinut.
    (5) Dispozitivul hotărârii definitive prin care se menţine sancţiunea complementară se comunică unităţii de poliţie pe raza căreia a fost săvârşită fapta în vederea punerii în executare. Mai multe despre noile modificări propuse de MAI - AICI.




    0 Nepermis! Nepermis!

  2. #2
    Caporal
    Puncte: 1, Nivel: 1
    Progres nivel: 0%,  Puncte necesare pentru următorul nivel: 1
    Activitate globală: 0%

    Data ĂŽnscrierii
    Sep 2024
    Locație
    Pakistan
    Postări
    51
    Puncte
    1
    Nivel
    1
    Aprobare/Dezaprobare
    Primit: 0/0
    Oferit: 0/0
    Putere Rep
    0
    Thanks for sharinf this post. I got very information by it. Thanks a lot.
    Mold Remediation Los Angeles

    0 Nepermis! Nepermis!

  3. #3
    Caporal
    Puncte: 1, Nivel: 1
    Progres nivel: 0%,  Puncte necesare pentru următorul nivel: 1
    Activitate globală: 0%

    Data ĂŽnscrierii
    Sep 2024
    Locație
    Pakistan
    Postări
    51
    Puncte
    1
    Nivel
    1
    Aprobare/Dezaprobare
    Primit: 0/0
    Oferit: 0/0
    Putere Rep
    0
    As more Australians embrace the convenience of online shopping, the growth of online pharmacy Australia is a natural progression in the healthcare industry. Offering safe, accessible, and cost-effective solutions, online pharmacies are transforming how we manage our health. With just a few clicks, you can have the medications and wellness products you need delivered straight to your doorstep. Whether you’re managing a chronic condition, stocking up on health essentials, or seeking expert advice, Australia’s online pharmacies offer a modern, reliable solution for your healthcare needs.

    0 Nepermis! Nepermis!

  4. #4
    Caporal
    Puncte: 1, Nivel: 1
    Progres nivel: 0%,  Puncte necesare pentru următorul nivel: 1
    Activitate globală: 0%

    Data ĂŽnscrierii
    Sep 2024
    Locație
    Pakistan
    Postări
    51
    Puncte
    1
    Nivel
    1
    Aprobare/Dezaprobare
    Primit: 0/0
    Oferit: 0/0
    Putere Rep
    0
    Active Voice Sentences of Simple Present Tense or Present Indefinite Tense have both active and passive forms. Active Voice Sentences of Simple Present Tense or passive voice of present indefinite tense can be changed into Passive Voice Sentences by following the following rules. However, before learning and going to learn to make Passive Voice Sentences of Present Indefinite Tense, it is very necessary to enhance your vocabulary. And in this regard, grammar-related games like Wordle Unlimited may prove helpful.

    0 Nepermis! Nepermis!

Informații subiect

Utilizatori care navighează ĂŽn acest subiect

Momentan sunt 1 utilizatori care navighează ĂŽn acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)

Subiecte similare

  1. MODIFICĂRI DRASTICE la Codul Rutier
    De srbncatalin ĂŽn forumul LEGISLATIE RUTIERA
    Răspunsuri: 2
    Ultimul post: 09-30-2024, 10:56 AM
  2. Codul Rutier
    De politiarutiera2 ĂŽn forumul RECLAMATII POLITISTI
    Răspunsuri: 11
    Ultimul post: 11-14-2013, 07:03 PM
  3. Accident rutier spectaculos la Danila
    De merlin ĂŽn forumul VIDEOCLIPURI DIN TRAFIC
    Răspunsuri: 0
    Ultimul post: 01-23-2013, 10:43 PM
  4. Intrebare referitoare la codul rutier
    De politiarutiera2 ĂŽn forumul RECLAMATII POLITISTI
    Răspunsuri: 1
    Ultimul post: 10-01-2010, 02:19 PM
  5. Codul rutier, modificaT?
    De politiarutiera2 ĂŽn forumul RECLAMATII POLITISTI
    Răspunsuri: 0
    Ultimul post: 05-07-2010, 01:44 PM

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita postările proprii
  •