10 ZILE FĂRĂ ACCIDENTE RUTIERE PE DRUMURILE DIN JUDEŢUL CONSTANŢA

10 ZILE FĂRĂ ACCIDENTE RUTIERE PE DRUMURILE DIN JUDEŢUL CONSTANŢA

Una dintre preocupările permanente ale Serviciului Rutier Constanţa o reprezintă prevenirea accidentelor rutiere, prin conştientizarea participanţilor la traficul rutier cu privire la expunerea acestora la pericolul încălcării regulilor de circulaţie, care pot duce la înregistrarea unor evenimente grave.



Numeroasele acţiuni desfăşurate în teren de către poliţiştii rutieri constănţeni au avut ca scop şi în primele luni ale anului 2019 sensibilizarea participanţilor la traficul rutier care, prin adoptarea unui comportament adecvat şi civilizat, dar şi prin respectarea strictă a regulilor de circulaţie, să conducă la idealul de o zi fără accidente rutiere.

Prezenţa zilnică în stradă a poliţiştilor rutieri constănţeni a determinat contabilizarea a 10 zile fără evenimente rutiere pe drumurile judeţului nostru (6 şi 13 ianuarie, 2, 7, 8 şi 10 februarie, 2,3 şi 10 martie, 12 mai). O statistică care este de bun augur pentru sezonul estival 2019, care se apropie de afluenţa specifică litoralului nostru.

Pe parcursul anului 2018, la nivelul judeţului Constanţa au fost înregistrate 15 zile fără accidente rutiere.

Recomandări permanente ale poliţiştilor constănţeni
- discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil vă pot distrage atenţia în momente vitale. Vă sfătuim să respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule. Oboseala la volan vă poate fi fatală.

- folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

- nu conduceţi niciodată sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilo

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.