Logo
Imprimă această pagină

116 milioane de lei pentru reabilitarea unui drum lângă București

116 milioane de lei pentru reabilitarea unui drum lângă București

Consiliul Judeţean Ilfov a semnat, luni, un contract de finanţare neramburasabilă pentru modernizarea Drumului Judeţean 101 Baloteşti-Moara Vlăsiei-Gruiu-Sitaru, care leagă nordul judeţului de DN1 şi de A3. Valoarea investiţiei se ridică la 116, 5 milioane lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, administratorul public al judeţului Ilfov, Irinel Scrioşteanu şi directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI), Dan Nicula, au semnat, luni, un contract de finanţare nerambursabilă pentru modernizarea şi reabilitarea pentru modernizarea Drumului Judeţean 101 Baloteşti-Moara Vlăsiei-Gruiu-Sitaru, care leagă nordul judeţului de DN1 şi de Autostrada 3.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 116 406 583, 68 lei, din care contribuţia Consiliului Judeţean Ilfov este de 55 728 029, 27 lei.

„Drumul Judeţean 101 Baloteşti-Moara Vlăsiei-Gruiu-Sitaru va fi reabilitat complet pe o porţiune de aproape 24 de kilometri. Lucrările presupun săpături, turnare straturi de mixtură asfaltică, turnare asfalt, realizare piste de biciclişti, creare de spaţii pentru autobuz şi plantarea de arbori pe marginea drumului. Porţiunea de drum din DJ 101, care va intra în reabilitare, trece prin comune în care locuiesc, în total, aproape 25 de mii de oameni”, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov.

„După ce facem această investiţie, 5 ani de zile nu mai avem voie să intervenim, deci trebuie să facem toate intervenţiile, de apă şi de canalizare înainte (…) Fără o infrastructură bună nu poţi vorbi de o dezvolare economică, dar şi un mediu de afaceri bun. Noi astăzi finalizăm un process început acum câţiva ani, prin care cea mai importantă rută de transport de nivel judeţean va fi încheiat”, a declarat Marian Petrache.

Potrivit acestuia, lucrările la acest drum ar putea începe în primăvară, iar până atunci trebuie finalizate demersurile de atribuire a contractului.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.