15.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi, pregătiţi să intervină în zonele aflate sub avertizare cod galben

15.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi, pregătiţi să intervină în zonele aflate sub avertizare cod galben

Cincisprezeci mii de pompieri, poliţişti şi jandarmi cu mii de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în zonele aflate sub incidenţa codului galben de ninsori, vânt şi polei, a anunţat, marţi, Ministerul Afacerilor Interne (MAI). cei care urmează săcălătorească sunt sfătuiţi să se informeze asupra condiţiilor meteo din zonmele pe care le vor parcurge şi să verifice dacă nu există drumuri cu circulaţie închisă.


MAI a anunţat, marţi, că a transmis o informare către prefecturile tuturor judeţelor aflate sub incidenţa avertizării meteorologice cog galben, pentru a se asigura că autorităţile locale sunt pregătite să gestioneze această situaţie.

Pentru intervenţiile în sprijinul comunităţii sunt pregătiţi să intervină aproximativ 5.100 pompieri militari cu 3.050 mijloace tehnice, 9.500 de poliţişti şi 400 de jandarmi montani.

Totodată, au fost verificate şi sunt pregătite pentru misiuni în zone greu accesibile 37 şenilate cu capacitate de trecere mărită, 40 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple (ATPVM) şi 32 autofreze.

În această perioadă, misiunile de acordare a primului ajutor calificat vor fi asigurate de cele 242 echipaje de paramedici SMURD, 26 de terapie intensivă şi 7 pentru terapie intensivă nou-născuţi.

”În cazul apariţiei unor situaţii de risc, vor fi activate Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei din care fac parte reprezentanţi ai tuturor structurilor MAI, dar şi din alte instituţii cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă”, anunţă MAI.

Reprezentanţii Ministerului cer celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile.

”Foarte important este ca persoanele care doresc să călătorească în zonele aflate sub atenţionare să respecte indicaţiile autorităţilor, în special în situaţia în care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum circulaţia ar putea fi restricţionată”, mai spus reprezentanţii MAI.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, marţi, informarea meteorologică ce este în vigoare încă de luni seară şi anunţă cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi strat de zăpadă consistent la munte, dar şi polei în zonele joase. Avertizarea vizează 23 de judeţe şi va fi valabilă până miercuri la ora 20.00.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.