2.900 de tineri au absolvit școlile MAI

2.900 de tineri au absolvit școlile MAI

Aproape 2.900 de elevi au absolvit, în ultimele două zile, şcolile MAI şi îşi vor începe activitatea la structurile la care au fost repartizaţi, ei fiind înaintaţi în primul grad militar. Ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a transmis să nu uite de unde au plecat.

 

Imaginea articolului 2.900 de elevi au absolvit şcolile MAI. Carmen Dan: Oricât de sus veţi ajunge, nu uitaţi de unde aţi plecat
2.900 de elevi au absolvit şcolile MAI. Dan: Oricât de sus veţi ajunge, nu uitaţi de unde aţi plecat
„Aproape 2.900 de elevi au absolvit, în ultimele două zile, cursurile şcolilor de agenţi şi subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne. Cu acest prilej, ei au fost înaintaţi în primul grad profesional/militar şi, în perioada următoare, îşi vor începe activitatea în cadrul structurilor MAI la care au fost repartizaţi”, au precizat reprezentanţii MAI, printr-un comunicat de presă.

Tinerii avansaţi se adaugă celor peste 2.400 care au absolvit şcolile postliceale ale MAI în luna iulie a acestui an.

„Dacă la începutul anului 2018 deficitul de personal din MAI era de cca. 16%, în prezent a ajuns la aproximativ 11,74%. Conform estimării, acesta va continua să scadă treptat în următorii patru ani, cu atât mai mult cu cât ieşirile din sistem înregistrează un trend descendent după momentul modificării legislaţiei în domeniu. Spre exemplu, în 2018, 1.975 de angajaţi şi-au încetat activitatea în instituţie, dintre care 1.317 cu drept la pensie, comparativ cu 8.659, dintre care 7.757 cu drept la pensie, care au părăsit sistemul în anul 2017”, mai arată MAI.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.