Logo
Imprimă această pagină

30 de ani de închisoare după ce a intrat cu mașina în mai multe persoane

30 de ani de închisoare după ce a intrat cu mașina în mai multe persoane

Tânărul care, în noiembrie anul trecut, a intrat cu maşina în mai multe persoane, unele aflate la intrarea în mall-ul din Brăila, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Decizia nu este definitivă.


Magistraţii de la Tribunalul Brăila l-au condamnat pe Valentin Parfenie la 30 de ani de detenţie pentru tentativă de omor, dar şi pentru alte infracţiuni, pedeapsa fiind printre cele mai aspre dictate în ultimii ani de magistraţii brăileni.

Tânărul, care a rănit zece persoane, între care doi copii, a fost condamnat pentru un cumul de infracţiuni, respectiv trei tentative de omor, tâlhărie, conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Magistraţii Tribunalului Brăila au considerat atacul de anul trecut ca fiind unul terorist. Judecătorii de la Tribunalul Brăila au aplicat condamnări pentru fiecare faptă comisă de Parfenie, în urma contopirii pedepselor ajungându-se la peste 33 de ani închisoare. Întrucât pedeapsa principală rezultantă depăşea maximul general al pedepsei închisorii de 30 de ani, instanţa a dispus ca inculpatul să rămână cu 30 de ani de închisoare.

Decizia poate fi atacată cu apel, care ar urma să se judece la Curtea de Apel Galaţi.

În 11 noiembrie 2018, Marius Valentin Parfenie l-a înjunghiat cu un cuţit pe vânzătorul unui autoturism, după ce a pretins că este interesat de maşină, şi a abandonat victima, după care a pornit pe şosele.

Pe drum, el a intrat cu maşina în mai multe grupuri de oameni, atât pe şoseaua de centură a oraşului, cât şi la intrarea în mall-ul din Brăila.

În total, Parfenie a rănit zece oameni, între care doi copii.

Judecătorii de la Tribunalul Brăila califică atacul la limita terorismului, suspectul fiind decis să ucidă cât mai multe persoane, apoi să se sinucidă. Atacul a fost planificat în detaliu, acest lucru fiind recunoscut de către suspect.

Tânărul este cunoscut în comunitate ca o persoană violentă, care are antecedente penale pentru fapte comise cu violenţă.

 

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.