Logo
Imprimă această pagină

50.000 de euro despăgubiri pentru agresarea unui polițist

50.000 de euro despăgubiri pentru agresarea unui polițist

Poliţistul de la Brigada Rutieră agresat de Cristian Boureanu a cerut daune de 50.000 euro în cadrul procesului în care fostul deputat este judecat pentru ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

 

Poliţistul lovit de Cristian Boureanu cere despăgubiri de 50.000 euro
Dorin Iamandi le-a spus judecătorilor că revine asupra declaraţiei din decembrie 2017 şi a cerut să fie parte civilă în proces pentru prejudicii morale, cerând despăgubiri de 50.000 euro.

Pe 20 iulie 2017, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 i-au trimis în judecată pe Cristian Boureanu, acuzat că a agresat un poliţist rutier, şi pe iubita sa, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliţie rutieră.

Procurorii susţin în rechizitoriu că acesta "s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale".

Potrivit procurorilor, fiind audiată în calitate de martor, pe 9 iunie şi 6 iulie, Laura Dincă, iubita lui Cristian Boureanu a făcut afirmaţii mincinoase şi "a creat o situaţie favorabilă fostului deputat". Astfel, declaraţia acesteia din 6 iulie este în contradicţie cu cea anterioară şi cu probatoriul administrat în dosar.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.