73 DE CONDUCĂTORI AUTO, DEPISTAȚI CU VITEZE DE PESTE 180 KM/H

73 DE CONDUCĂTORI AUTO, DEPISTAȚI CU VITEZE DE PESTE 180 KM/H

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 73 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 251 km/h, pe autostrada București-Brașov. Toate persoanele au fost amendate, totodată fiindu-le reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

În perioada 14 – 20 mai a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier.

Astfel, pe autostrada A1, 31 de șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 234 km/h.

De asemenea, pe autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 4 conducători auto care se deplasau cu viteze cuprinse între 190 km/h şi 206 km/h.

Tot în această perioadă, pe autostrada A3, polițiștii au depistat 38 de șoferi care au depășit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 km/h și 251 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 18 mai a.c., la ora 12:05, pe autostrada București-Brașov, când polițiștii au depistat un bărbat, care conducea cu viteza de 251 km/h.

Toți conducătorii auto depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.