ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR, LA SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR, LA SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

Ieri, polițiștii au intervenit la peste 3.200 de evenimente la care au fost solicitați, au aplicat aproape 5.300 de sancțiuni contravenționale unor persoane care au încălcat normele sociale și au reținut permisele a 305 șoferi care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

La data de 16 decembrie a.c., peste 8.000 de poliţişti au acționat, la nivel național, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii au acționat cu 279 de aparate radar. De asemenea, au fost organizate 4.154 de patrule de ordine și siguranță publică.

Totodată, au fost organizate 250 de acțiuni și s-a intervenit la 3.237 de evenimente, dintre care 2.724 au fost sesizate prin 112.

Au fost constatate 624 de infracţiuni, 131 de persoane fiind surprinse în flagrant delict, în urma activităților desfășurate de polițiști, în ultimele 24 de ore.

În cauzele instrumentate, au fost dispuse 21 de măsuri preventive. De asemenea, au fost depistate 22 de persoane urmărite național sau internațional.

Polițiștii au aplicat 5.282 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.400.000 de lei, pentru neregulile constatate.

În cadrul activităţilor desfășurate de poliţiştii rutieri, pentru creșterea siguranței în trafic, au fost constatate 102 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 305 permise de conducere și au fost retrase 98 de certificate de înmatriculare.

Pentru prevenirea evenimentelor ce puteau fi generate de fenomenele meteorologice, precum și pentru înlăturarea efectelor produse de acestea, 2.557 de polițiști au acţionat în teren cu 1.286 de autospeciale.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.500 lei administratorilor drumurilor publice din județele Gorj și Prahova și 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.450 lei conducătorilor auto, pentru lipsa dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă sau alte dispozitive prevăzute de lege.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.