ACTIVITATEA POLIȚIȘTILOR DE COMBATERE A CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE

ACTIVITATEA POLIȚIȘTILOR DE COMBATERE A CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română și D.I.I.C.O.T. au efectuat 120 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată. Au fost ridicate peste 6 kilograme de cannabis și peste 8000 de comprimate de ecstasy, 89 de persoane fiind cercetate pentru comiterea de infracțiuni din sfera criminalității organizate.

În perioada 26 aprilie – 10 mai a.c., peste 387 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.

Astfel, polițiștii au organizat în această perioadă 42 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 120 de percheziții domiciliare. Au fost derulate activități investigative pentru probarea activității infracționale a 89 de persoane, dintre care 29 au fost reținute sau arestate, iar 2 au fost plasate sub control judiciar.

Au fost ridicate 35 de gr. de cocaină, peste 6 kilograme de cannabis, 8280 de comprimate de ecstasy, 86 de comprimate de MDMA și 10 gr. de heroină, 50 de gr. de hașiș,.

De asemenea, au fost ridicate 15 gr. de MDMA, 26 de timbre LSD, peste 400 grame de substanțe psihoactive, 18 comprimate de metadonă, 88 de comprimate diverse, 12 plicuri de substanțe pulverulente, 10 cântare electronice și 22 de grindere.

Totodată, au fost ridicați 20.420 de lei, 975 de euro, 110 lire sterline, 6 laptopuri, 2 tablete, 3 unități centrale, 28 de telefoane mobile, 4 medii de stocare.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.