Logo
Imprimă această pagină

Au cosit iarba ca să plătească mai puțin la deszăpezire

Au cosit iarba ca să plătească mai puțin la deszăpezire

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că spera ca, în această iarnă, instituţia să plătească mai puţin pentru deszăpezire după ce a cosit iarba de pe drumurile judeţene, vegetaţie care făcea ca, în anumite zone, zăpada să ajungă la 2-3 metri.

"Anul trecut, era o vegetaţie foarte înaltă şi, din cauza ei, în anumite zone zăpada era şi de 2-3 metri. Acum, ne mai având iarbă, zăpada va fi spulberată şi trebuie să rămână pe câmp, acolo unde este folositoare, nu pe drum. Sperăm ca acum, după ce am cosit iarba, să ne coste mai puţin partea de deszăpezire, pentru că în toate zonele unde erau arbuştii foarte înalţi nu se va mai depune zăpada", a declarat Chiriac.

Consiliul Judeţean Brăila a încheiat, pe doi ani, contractul pentru deszăpezirea drumurilor din judeţ, potrivit unei informări privind demersurile întreprinse în vederea pregătirii drumurilor pentru iarna 2017-2018.

Contractul de deszăpezire a fost câştigat de S.C. Tancrad şi va intra în vigoare în 15 noiembrie 2017, termenul de expirare fiind 31 martie 2019.

Suma maximă alocată de CJ Brăila pentru acest serviciu este de 5 milioane de lei, plăţile urmând să fie făcute în funcţie de lucrările care se vor realiza în fiecare iarnă în parte.

Termenul stabilit de CJ pentru finalizarea lucrărilor de întreţinere a drumurilor judeţene, respectiv cosirea vegetaţiei şi defrişarea arbuştilor, este 15 noiembrie.

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.