Ce pățești dacă lovești intenționat cu mașina un pieton

Ce pățești dacă lovești intenționat cu mașina un pieton

Şoferul care a lovit intenţionat cu maşina un tânăr de 17 ani pe o trecere de pietoni din Sectorul 4 a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi a liniştii publice. În plus, bărbatul are obligaţia de a nu conduce niciun tip de vehicul.


Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bărbatul care a lovit intenţionat cu maşina un tânăr de 17 ani. Acesta este cercetat pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi a liniştii publice.

”În prezenţa mai multor participanţi la trafic, în timp ce se deplasa în Bucureşti, pe str. Principatele Unite, sectorul 4, inculpatul L.D.M. conducător al unui autoturism tip SUV, a oprit la o distanţă de aproximativ o jumătate de metru de trecerea de pietoni, după care a pornit de pe loc şi a împins-o pe carosabil pe persoana vătămată, care era angajată regulamentar în traversare, oprind apoi autoturismul pe trecerea de pietoni. În continuare, inculpatul a demarat din nou, deplasându-se către persoana vătămată, pe care a acroşat-o pe o distanţă de aproximativ 8 metri, în intersecţie. Persoana vătămată a fost nevoită să se sprijine cu ambele mâni de capota-motor şi să atingă carosabilul cu picioarele pentru a-şi păstra echilibrul”, precizează procurorii.

Potrivit acestora, bărbatul a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, impunându-i-se şi obligaţia de a nu conduce niciun tip de vehicul pentru care posedă permis de conducere.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul D.G.P.M.B., pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

Un tânăr de 17 ani a reclamat la Poliţie că a fost lovit intenţionat cu maşina pe o trecere de pietoni din Sectorul 4 al Capitalei pentru că ar fi traversat prea încet strada.

Momentul a fost surprins în imagini de către mai mulţi martori, imaginile fiind postate pe Facebook.

În imaginile video se observă cum bărbatul aflat la volan merge cu viteză spre tânărul de 17 ani şi îl împinge câţiva metri cu partea din faţă a maşinii, în timp ce martorii care au filmat întreaga scenă strigau la el să se oprească.

Şoferul susţine că filmarea este trunchiată, că băiatul nu l-a lăsat să treacă şi că l-a împins încercând să îl determine să plece.

"Am greşit, dar nu am vrut să îl omor", a spus bărbatul, care la momentul incidentului se afla în maşină împreună cu soţia şi cu bebeluşul de câteva săptpmâni.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.