Logo
Imprimă această pagină

Ce spune Poliția din Costa Rica despre Elena Udrea

Ce spune Poliția din Costa Rica despre Elena Udrea

Şeful Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a declarat că fosta şefă DIICOT Alina Bica a mers în audienţă la el cu 4 luni înainte de reţinere, precizând că, pe de altă parte, nu a avut niciun fel de contact cu Elena Udrea.

"Într-o audienţă, doamna Alina Bica s-a prezentat la biroul Interpol însoţită de consilierii săi legali într-un mod foarte politicos. La acel moment nu ne-a oferit locaţia, dar am păstrat contactul cu avocaţii ei care ne-au lăsat informaţii de contact”, a declarat Chinchilla, într-un interviu difuzat de Antena 3.

Întrebat dacă o cunoştea dinainte pe Alina Bica, Gustavo Chinchilla a spus că nu a ştiut despre ea, iar cu Elena Udrea nu a avut niciun contact până la reţinere.

.
"Lucram în două cauze diferite, cea a Elenei Udrea şi cea a Alinei Bica. Cu doamna Elena Udrea nu am avut niciun tip de contact, niciun tip de abordare şi imediat după reţinerea doamnei Elena, unul dintre avocaţii doamnei Alina Bica ne-a contactat şi eu i-am spus că era timpul să se predea, că cel mai bine era să se prezinte singură la Tribunalul penal al Întâiului Circuit judiciar din San Jose. Dar, el mi-a spus că urma să vorbească cu doamna Bica şi că apoi ne va contacta din nou. Procedura Poliţiei nu se poate pune în stand by. (...) Ele au o cerere de refugiat, dar statutul de refugiat şi azilul politic sunt diferite. Ni s-a părut că momentul oportun de a realiza acea reţinere era 3 octombrie. Ele, potrivit sistemului nostru penal, au dreptul de a solicita câteva recursuri, pot cere schimbarea măsurilor, e dreptul lor", a completat şeful Interpol Costa Rica.

 

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că Ambasada României în Mexic, care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Costa Rica, nu a primit vreo solicitare de asistenţă consulară din partea Elenei Udrea.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.