Cele mai GRAVE accidente din 2017

Cele mai GRAVE accidente din 2017

IANUARIE


1. - Şase oameni au murit şi peste 13 au fost răniţi, în urma unui accident în care au fost implicate mai multe maşini, pe o autostradă din sudul Germaniei. Accidentul s-a petrecut în condiţii de ceaţă, lângă oraşul Bad Groenenbach, pe autostrada A7 arată Agerpre.
- Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa, într-un incendiu care a izbucnit la bordul unei ambarcaţiuni care transporta aproape 250 de persoane spre insule, la nord de capitala indoneziană Jakarta.
4. - Cel puţin 76 de persoane au fost rănite, în urma deraierii unui tren în staţia Atlantic Terminal, din centrul districtului Brooklyn din metropola americană New York.
- O persoană a murit şi alte 10 au fost grav rănite, în urma prăbuşirii unei clădiri de locuinţe în nordul Ucrainei.
- Un elicopter al armatei irakiene s-a prăbuşit în Irak, la sud de Mosul, din cauza unei probleme tehnice, provocând moartea tuturor celor patru persoane aflate la bordul său.
6. - Cel puţin trei persoane au fost rănite grav pe una dintre pistele aeroportului din Frankfurt (landul Hessa, vestul Germaniei), după ce un autobuz cu 75 de pasageri la bord a intrat în coliziune cu un vehicul care transporta bagaje.
8. - Cinci persoane au murit şi 27 au fost rănite, dintre care două foarte grav, după ce autocarul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe un traseu dificil din centrul Franţei. Victimele au fost cetăţeni portughezi care călătoreau spre Elveţia.
10. - Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 au fost rănite, în urma prăbuşirii unui pod suspendat dintr-un parc turistic din Columbia.
13. - Două persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în Turcia, în urma prăbuşirii unei clădiri abandonate într-un cartier popular din Istanbul. Clădirea data din 1992 şi a fost evacuată în 2015.
14. - Cel puţin 26 de persoane au murit în India, în naufragiul unei ambarcaţiuni care transporta credincioşii de la o sărbătoare religioasă, în estul ţării.
- 20 de persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite în Ecuador, într-un accident produs între oraşele Yaguachi şi Milagro de pe litoralul Pacificului, între un autobuz şi o furgonetă pentru transportul elevilor.
- Un pilot thailandez de 35 de ani a murit, în Thailanda, într-un accident în timpul unui show aviatic destinat copiilor, organizat la Hat Yai, cu ocazia celebrării anuale a Zilei Copiilor.
15. - Mai mulţi turişti britanici şi americani au fost răniţi într-un accident de autobuz petrecut în condiţii de ploaie în Parcul Naţional Tongariro, o populară destinaţie de vacanţă din Noua Zeelandă. Autobuzul, care transporta 14 turişti trecuţi de vârsta de 60 de ani, a ajuns într-un pârâu, după ce s-a prăbuşit de pe şosea circa 10 metri.
16. - Cel puţin 37 de persoane, printre care şase copii, şi-au pierdut viaţa într-un accident aviatic produs în apropierea aeroportului din Bişkek, capitala Kârgâzstanului. Un avion Boeing-747, care a decolat din Hong Kong, s-a prăbuşit peste satul Datcha-Suu, în apropierea aeroportului din Manas, iar resturile sale în flăcări au avariat 43 de case, dintre care 15 au fost complet distruse.
19. - Cel puţin 20 de pompieri au murit la Teheran, când un imobil în flăcări, înalt de 15 etaje, s-a prăbuşit. Una dintre primele clădiri de mari dimensiuni, construite la Teheran în anii 1960, a fost evacuată înainte să se prăbuşească, însă zeci de pompieri care luptau contra incendiului se aflau încă în interior.
- Cel puţin 15 copii au murit şi alţi 35 au fost răniţi, în India, în coliziunea dintre un autobuz şcolar şi un camion, în statul Uttar Pradesh. Accidentul rutier a avut loc în districtul Etah, când autobuzul transporta copii la şcoală.
21. - 16 persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident al unui autocar din Ungaria, petrecut la ieşirea de pe o autostradă lângă Verona (nordul Italiei). Autocarul a lovit un stâlp la un pasaj pe autostrada Veneţia-Verona şi a luat foc. Autocarul transporta elevi şi profesori de la liceul Szinyei Merse Pal din Budapesta şi rude ale acestora. Alte 26 de persoane au fost rănite, dintre care 13 grav, în timp ce alte 12 au scăpat nevătămate.
22. - Peste 30 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte circa 50 au fost rănite, din cauza deraierii unui tren de pasageri în sudul Indiei. Opt din cele 21 de vagoane, inclusiv locomotiva, ale trenului expres Jagdalpur-Bhubaneswar au ieşit de pe şina de cale ferată în apropiere de gara Kuneru, în districtul izolat Vizianagram, din statul indian Andhra Pradesh.
25. - 33 de pasageri au fost răniţi uşor în Portugalia, în accidentul unui feribot, care s-a lovit de chei, în timp ce acosta la un port din centrul Lisabonei.
26. - Un avion de mici dimensiuni a plonjat în apele râului Swan din oraşul Perth, cu ocazia sărbătoririi, la 26 ianuarie, a Zilei Naţionale a Australiei, sub privirile îngrozite a mii spectatori reuniţi pentru un foc de artificii. Accidentul s-a soldat cu moartea a două persoane, pilotul în vârstă de 52 de ani, Peter Lunch, şi însoţitoarea sa indoneziană, Endah Cakrawati, de 30 de ani.

FEBRUARIE
5. - Cel puţin trei persoane au murit şi mai multe au fost rănite, într-un incendiu la o saună din Berlin.
- Un incendiu într-un salon de masaj din China a făcut cel puţin 18 morţi şi tot atâţia răniţi.
9. - O explozie a avut loc la centrala nucleară din oraşul francez Flamanville. Serviciile de securitate de la mai multe centre de urgenţă din departamentul Manche au fost mobilizate la locul incidentului.
10. - 17 persoane au murit şi 56 au fost rănite, într-o busculadă produsă pe un stadion din oraşul Uige (Angola), în timpul unui meci de fotbal din cadrul primei divizii din campionatul acestei ţări.
14. - Cel puţin 32 de persoane au fost ucise, după ce un autocar turistic s-a răsturnat pe o autostradă în Taiwan, lângă Taipei.
- O persoană a murit şi două au fost spitalizate în urma unei coliziuni între un tren de pasageri şi un tren de marfă în Luxemburg.
18. - O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 25 au fost rănite, în urma deraierii unui tren de pasageri în apropierea gării din oraşul belgian Louvain. Trenul, format din trei vagoane şi care efectua cursa IC-3636, a ieşit de pe şine la scurt timp după ce părăsise gara din Louvain (25 de kilometri est de Bruxelles).
- Cel puţin 19 persoane au murit şi alte 20 au fost rănite, în urma unui accident produs în vestul Argentinei şi în care a fost implicat un autocar cu destinaţia Chile. Autocarul plecase din provincia argentiniană Mendoza.
20. - Cel puţin opt persoane au murit şi 28 au fost rănite în Turcia, în coliziunea a două autocare în provincia Igdir din estul ţării. Accidentul s-a produs pe autostrada care face legătura între districtul Aralik şi punctul de frontieră Dilucu cu Azerbaidjan.
23. - Cel puţin 19 persoane au fost rănite într-o serie de explozii accidentale urmate de un incendiu, produse într-o fabrică specializată mai ales în lichidarea stocurilor de muniţii învechite în Republica Cehă.
24. - Coliziunea frontală între două autobuze în Argentina s-a soldat cu 13 morţi şi 34 de răniţi. Accidentul s-a produs în apropiere de Rosario, în estul ţării, între două autobuze interurbane aglomerate.
- Cinci persoane au murit şi alte 40 au fost rănite în Cuba, în urma coliziunii dintre un tren de pasageri şi o locomotivă, în apropiere de oraşul Sancti Spiritus, în centrul ţării.
27. - Patru persoane au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-un cartier rezidenţial din oraşul Riverside, în statul american California.
- Un accident care a implicat un car alegoric a avut loc în timpul paradei de la Rio de Janeiro, opt persoane fiind rănite.

MARTIE
2. - O explozie provocată de o scurgere de gaze într-o mină de cărbune din vestul Ucrainei s-a soldat cu cel puţin 11 morţi.
5. - Şaptesprezece persoane au murit, în centrul statului Panama, într-un accident în care a fost implicat un autobuz. În accident au fost rănite 35 de persoane. Accidentul s-a produs în districtul Anton, din centrul Panamei, la circa 140 de kilometri sud-vest de capitala ţării, după ce un autobuz s-a ciocnit de un zid, după care a căzut într-un râu.
- Nouă persoane au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit, în timpul unui exerciţiu al serviciilor salvamont în prefectura Nagano, din centrul Japoniei.
7. - Cel puţin patru persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite, când un tren de marfă a izbit un autobuz cu pasageri la o trecere de cale ferată în Biloxi, Mississippi, SUA.
9. - Două persoane şi-au pierdut viaţa, iar trei muncitori, originari din România, au fost răniţi, în urma prăbuşirii unui pod peste o autostradă în apropiere de Ancona, oraş situat la Marea Adriatică, în centrul Italiei.
10. - Un elicopter care transporta lideri de afaceri s-a prăbuşit pe o şosea din Turcia, după ce a lovit un turn de televiziune, la periferia oraşului Istanbul. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa. Elicopterul Sikorsky S-76 decolase de pe aeroportul Ataturk cu şapte persoane la bord.
11. - Doi oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi în timpul unui concert al cântăreţului Indio Solari, în oraşul argentinian Olvarria, din cauza unei "avalanşe" de oameni care se împingeau în faţă spre barierele de la scenă.
12. - Cel puţin 15 persoane au murit în Peru, după ce microbuzul în care se aflau s-a prăbuşit într-o prăpastie, din cauza ploilor puternice. Accidentul s-a produs în districtul Yauya, provincia Carlos Fermin Fitzcarrald, în centrul Anzilor peruvieni.
18. - Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar alte şapte persoane au fost rănite, dintre care trei grav, după o explozie produsă într-un imobil de locuinţe din Bruxelles, probabil din cauza unei scurgeri de gaze.
25. - Cel puţin 24 de oameni au fost răniţi în Anglia, în Wirral, lângă Liverpool, după ce o clădire s-a prăbuşit în urma unei explozii de gaze.
26. - Un elicopter militar Mi-2 de mici dimensiuni s-a prăbuşit în estul Ucrainei, lângă Kramatorsk. Cinci persoane au murit - trei membri ai echipajului şi doi pasageri.
30. - Peste 50 de persoane au fost rănite în urma deraierii unui tren de pasageri în statul indian Uttar Pradesh (nord).

APRILIE
2. - Un incendiu a izbucnit într-un complex rezidenţial în construcţie în centrul Dubai, Emiratele Arabe Unite, în apropiere de un mare centru comercial şi de un hotel. Incendiul s-a declanşat pe un şantier situat în apropiere de Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire turn din lume (828 m) şi de hotelul The Address Downtown.
- Trei persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un autobuz care transporta aproximativ 50 de elevi şi câţiva adulţi a ieşit de pe carosabil în nordul Suediei.
7. - 18 persoane au fost rănite, dintre care şapte grav, în Polonia, într-un accident între un tren şi un camion în sud-estul ţării.
- Un avion de antrenament al armatei sârbe, de tip Super Galeb G-4, s-a prăbuşit în Serbia, cei doi piloţi pierzându-şi viaţa.
8. - Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în estul Myanmarului, ca urmare a coliziunii dintre un vapor care transporta pasageri şi o navă cargo, pe un râu în apropiere de oraşul Pathein, un port la vest de Yangon. Vaporul transporta 80 de pasageri care se întorceau de la o nuntă.
- Cinci persoane, printre care doi copii, au murit şi alte patru au fost rănite în Polonia, în urma prăbuşirii unui imobil cu două etaje în oraşul Swiebodzice, din vestul ţării, din cauza unei explozii a instalaţiei de gaz.
9. - O persoană a murit şi alte 20 au fost rănite într-un accident cu balon cu aer cald în Cappadocia, centrul Turciei. Balonul a lovit nişte fire electrice din cauza vânturilor puternice, în timpul aterizării.
- Două trenuri s-au ciocnit în vestul Moscovei, accidentul fiind soldat cu aproximativ 50 de răniţi.
13. - Cel puţin 24 de oameni au pierit arşi de vii şi alţi nouă au fost răniţi, într-o coliziune între un camion cisternă şi un autocar de turişti mexicani în sudul Mexicului.
17. - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste depozitul unui supermarket într-o suburbie a capitalei portugheze Lisabona, provocând decesul a cinci persoane. Patru dintre victime au fost persoanele aflate în avion, trei francezi şi un elveţian, iar cea de-a cincea victimă se afla într-un camion care a explodat în urma prăbuşirii avionului. Avionul de turism, care era înmatriculat în Elveţia şi se îndrepta spre Marsilia (Franţa), s-a prăbuşit la puţin timp după decolare, peste depozitul unui supermarket situat în apropierea aerodromului din Tires, în suburbia Cascais.
18. - Cel puţin 25 de oameni au murit şi 22 au fost răniţi în Filipine, după ce un autocar a căzut într-o prăpastie, în nordul ţării.
19. - Cel puţin 44 de oameni au murit într-un accident de autobuz produs într-o zonă muntoasă din statul Himachal Pradesh din nordul Indiei. Autobuzul privat, care transporta 56 de persoane, a căzut într-o râpă şi a ajuns în apele unui râu, la 115 km de capitala regională Shimla.
21. - Cel puţin 7 persoane au murit şi 11 au fost rănite în oraşul Calabar (sudul Nigeriei), după ce au fost electrocutate de un cablu care s-a rupt, în timpul transmisiunii unui meci de fotbal din Europa League dintre Manchester United şi Anderlecht.
29. - Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa, după prăbuşirea unui imobil aflat în construcţie în nordul Columbiei.
30. - Cel puţin 11 oameni au murit, după ce un microbuz a căzut într-o râpă în regiunea Upper Dir din nord-vestul Pakistanului. Şoferul a pierdut controlul volanului la un viraj, în timp ce conducea vehiculul cu circa 20 de pasageri printr-o zonă muntoasă. Răniţii au fost transportaţi la un spital din apropiere.

MAI
3. - Cel puţin 21 de oameni au murit şi alte câteva zeci au fost răniţi, în urma unei explozii la o mină de cărbune din provincia Golestan, în nordul Iranului.
4. - 30 de persoane au fost rănite în Spania, între care trei grav, în explozii produse la un centru de reciclare a uleiului industrial în apropiere de Madrid. În explozie, a fost rănit şi un cetăţean român.
5. - Cel puţin 14 persoane au murit şi 37 au fost rănite, după ce un camion de dimensiuni mici în care se aflau acestea a intrat într-un şanţ în statul Uttar Pradesh, din nordul Indiei.
6. - Cel puţin 29 de copii au murit într-un accident în care a fost implicat autobuzul lor şcolar în Tanzania, tragedie în care şi-au pierdut viaţa, de asemenea, doi profesori şi şoferul. Autobuzul a ieşit de pe şosea şi s-a prăbuşit în râul Marera, în districtul Karatu.
7. - Optsprezece mineri au murit în urma unei scurgeri de gaze la o mină de cărbune din centrul Chinei. Accidentul s-a produs la mina din Jilinqiao, în provincia Hunan.
8. - Cel puţin 11 migranţi au murit şi aproape 200 au fost daţi dispăruţi în urma a două naufragii produse în largul Libiei.
- O fetiţă în vârstă de 11 ani din Marea Britanie a murit, după ce a căzut în apă dintr-o instalaţie de agrement din cadrul unui parc de distracţii din centrul ţării. Tragedia a avut loc la atracţia ''Splash Canyon'', din cadrul parcului de distracţii Drayton Manor din nordul oraşului Birmingham.
10. - 24 de persoane, inclusiv patru copii, au murit în India, în urma prăbuşirii unui zid în timpul unei petreceri de nuntă în vestul ţării."Zidul şi adăpostul adiacent s-au prăbuşit din cauza unei furtuni", a explicat şeful poliţiei din districtul Bharatpur, în estul statului Rajasthan, unde s-a produs dezastrul.
11. - Trei surori, având vârste de 4, 8 şi 20 de ani, au murit la Roma, într-un incendiu produs într-o tabără de romi. Victimele au murit în timp ce rulota în care dormeau cu alţi 11 membri ai familiei a luat foc în parcarea unui supermarket.
13. - Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în Turcia şi 11 au fost grav rănite, după ce un autocar cu turişti locali s-a răsturnat în valea de pe marginea unei şosele din sud-vestul ţării. La bordul autocarului se aflau circa 40 de persoane. Accidentul s-a produs în trecătoarea Sakar, într-o zonă muntoasă cu serpentine, aproape de staţiunea Marmaris, în provincia Mugla. Autocarul a rupt parapetul şi a căzut în valea de pe marginea şoselei, ajungând în final pe şoseaua situată la un nivel mai jos.
15. - 13 persoane au fost rănite într-o explozie produsă la fabrica Schaeffler de piese auto din oraşul german Eltmann, în landul Bavaria.
16. - Un avion militar japonez LR-2 s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă din insula Hokkaido, în nordul arhipelagului nipon. Toţi cei patru membri ai echipajului au murit.
17. - O serie de explozii au avut loc la şantierele navale din Cartagena de Indias, pe coasta caraibiană a Columbiei şi s-au soldat cu patru morţi şi 22 de răniţi.
24. - Cel puţin 20 de imigranţi au murit înecaţi, între care şi trei copii, după ce au căzut dintr-o ambarcaţiune supraîncărcată în largul Libiei, au anunţat Garda de Coastă italiană şi responsabilul unei nave umanitare prezente la locul tragediei.

IUNIE
4. - Două persoane au murit într-un accident de elicopter produs în Alpii austrieci. Un membru al echipelor de salvare şi o alpinistă au căzut într-o prăpastie, când coarda cu care erau ridicaţi la bordul unui elicopter s-a rupt.
5. - Cel puţin 22 de persoane au murit într-un accident rutier produs în nordul Indiei, după ce autobuzul cu care călătoreau a intrat în coliziune cu un camion şi a luat foc.
7. - Cel puţin 25 de persoane au murit în India, într-o explozie produsă la o fabrică de petarde din districtul Balaghat, în statul Madhya Pradesh, în centrul ţării. Un incendiu a ajuns la stocurile cu pulbere din fabrică şi a declanşat explozia.
8. - Patruzeci şi trei de persoane au murit într-un accident de autobuz în nordul Republicii Zimbabwe, după ce şoferul a pierdut controlul vehiculului, care a intrat într-un copac. Accidentul a avut loc în zona Nyamakate, în apropiere de frontiera cu Zambia.
9. - Un elicopter de tipul AS 565MB Panther al Forţelor navale bulgare s-a prăbuşit în Marea Neagră, în timp ce participa la exerciţiile militare cu numele de cod Black Sea 2017, cei trei membri ai echipajului fiind răniţi.
10. - Trei persoane, printre care un cunoscut regizor şi activist pentru mediu taiwanez, şi-au pierdut viaţa într-un accident de elicopter, în estul Taiwanului. Po-lin Chi (52 de ani), regizorul documentarului "Beyond Beauty: Taiwan from Above", premiat în cadrul Golden Horse Film Festival din 2013, a fost una dintre victimele accidentului.
13. - Un uriaş incendiu produs în vestul Londrei, care a distrus Grenfell Tower, un imobil de locuinţe de 24 de etaje, s-a soldat cu 71 de morţi.
15. - O explozie în apropierea unei grădiniţe din China a ucis 30 de oameni şi a rănit 58.

IULIE
2. - 13 persoane, între care doi copii, au murit în urma coliziunii între un autocar şi un camion în Rusia, în regiunea Tatarstan. Autocarul făcea legătura între Samara, pe fluviul Volga, şi Ijevsk, situat la aproximativ 900 km est de Moscova.Vehiculul s-a răsturnat în urma impactului şi a luat foc.
3. - O explozie care a avut la o fabrică de îmbrăcăminte din Bangladesh, la periferia oraşului Dacca, s-a soldat cu cel puţin 13 morţi şi câteva zeci de răniţi.
4. - 11 persoane au murit şi alte cinci au fost grav rănite, după ce un autobuz s-a ciocnit frontal cu un camion în nord-estul Columbiei.
5. - Cel puţin 78 de oameni au murit şi alţi circa 70 au fost răniţi într-un accident de circulaţie în Republica Centrafricană, petrecut în apropierea oraşului Bambari din centrul ţării. Un camion care transporta comercianţi către o piaţă din Maloum a ieşit de pe drum, posibil din cauza problemelor tehnice şi a supraîncărcării.
6. - Un camion a intrat în mulţime, omorând opt persoane şi rănind grav alte cinci în cursul unui festival în Bolivia. Accidentul a avut loc în localitatea Pampa Colorada (provincia Chayanta). Se pare că şoferul ar fi adormit la volan.
9. - Cel puţin opt oameni au murit şi 30 au fost răniţi într-un accident de autocar cu turişti în capitala peruană Lima. Autobuzul, care era supraetajat şi avea platforma descoperită, a derapat într-o curbă în timp ce revenea de pe dealul San Cristobal, una din principalele atracţii turistice locale, situat la o altitudine de 400 de metri. Vehiculul a căzut circa 10 metri.
13. - Peste 10 persoane au fost rănite în Suedia, ca urmare a prăbuşirii unui pod aflat în construcţie peste o linie de cale ferată, în oraşul Ludvika, la nord-vest de Stockholm.
16. - Nouă persoane şi-au pierdut viaţa şi circa 49 au fost rănite din cauza prăbuşirii unui zid dintr-o tribună a stadionului Demba Diop din Dakar, Senegal, unde se desfăşura finala Cupei ligii dintre Stade de Mbour şi Union Sportive Ouakam.
- 27 de persoane au murit şi 54 au fost date dispărute în naufragiul unei ambarcaţiuni pe râul Kasai, în sud-vestul Republicii Democrate Congo (RDC), majoritatea victimelor fiind elevi care plecau în vacanţă.
20. - Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident grav de autobuz în statul indian Himachal Pradesh (nord). Tragedia a avut loc pe autostrada naţională nr. 5 în apropiere de Rampur, la circa 120 km de Shimla, capitala statului Himachal Pradesh. Un autobuz privat cu pasageri s-a rostogolit într-un defileu adânc de aproape 200 de metri, după ce şoferul a pierdut controlul volanului.
25. - Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost date dispărute, după ce o şalupă s-a răsturnat în largul insulei indoneziene Borneo.
- Şapte persoane au murit în urma prăbuşirii unei clădiri cu patru etaje în metropola Mumbai, din vestul Indiei. Printre victime s-a aflat şi o fetiţă de numai trei luni. Aproximativ 12 persoane au fost salvate de sub dărâmături.
26. - Un accident survenit în parcul de atracţii Ohio State Fair din SUA s-a soldat cu moartea unei persoane şi şapte răniţi. Accidentul a avut loc când unul din braţele mecanismului "Fire Ball" a cedat şi i-a aruncat în aer pe ocupanţii banchetei.
28. - Cel puţin 54 de persoane au fost rănite, dintre care una grav, într-un accident în care a fost implicat un tren de navetişti în Barcelona. Accidentul s-a produs în momentul în care trenul intra în gara Francia, din centrul Barcelonei. Trenul plecase din localitatea San Vicente Calders (Tarragona) şi s-a izbit de un tampon feroviar amplasat la un capăt de linie din gara Francia. A fost activată alerta Ferrocat, planul de urgenţă feroviară. Printre victimele accidentului feroviar s-a aflat şi un cetăţean român, acesta fiind internat într-un spital din oraşul spaniol, cu răni uşoare.
- Cel puţin 27 de persoane au fost rănite în urma prăbuşirii unei tribune a circului Juliany, în plin spectacol, în municipiul Caldas din nord-estul Columbiei.
30. - Cel puţin două persoane au murit şi alte 17 au fost rănite într-o busculadă produsă pe stadionul din Johannesburg. Incidentul a avut loc la derbyul oraşului Soweto, între echipele de fotbal Kaizer Chiefs şi Orlando Pirates.

AUGUST
7. - Două persoane au murit şi trei au fost grav rănite într-un incendiu izbucnit într-un adăpost social din apropierea oraşului Stuttgart, din sud-vestul Germaniei.
10. - Cel puţin 36 de oameni au murit şi alţi 13 au fost răniţi într-un accident ce a avut loc pe o autostradă din provincia Shaanxi din nord-vestul Chinei.
11. - Cel puţin 49 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 120 au fost rănite în coliziunea a două trenuri în apropiere de oraşul egiptean Alexandria, port la Marea Mediterană. În momentul ciocnirii, unul din trenuri venea dinspre Cairo, iar celălalt dinspre Port Said.
19. - Zece persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci au fost rănite, în urma deraierii unui tren în nordul Indiei.
20. - Patru persoane şi-au pierdut viaţa într-o explozie produsă pe un şantier naval din Coreea de Sud deţinut de compania STX Offshore & Shipbuilding.
22. - Cel puţin 42 de persoane au fost rănite în coliziunea a două trenuri în oraşul Philadelphia, statul Pennsylvania (estul SUA). Coliziunea a avut loc între un tren de mare viteză şi un alt tren staţionat într-o gară din suburbia Philadelphia.
23. - Cel puţin 81 de persoane au fost rănite, în urma deraierii unui tren în nordul Indiei. Douăsprezece vagoane ale trenului Kaifiyat Express, care se îndrepta spre New Delhi, au deraiat în apropiere de localitatea Auraiya din statul indian Uttar Pradesh, după ce trenul a lovit un camion care traversa calea ferată.
27. - Două persoane dintr-un grup de alpinişti au decedat, iar mai multe au fost rănite, după ce au căzut de pe munte în Alpii italieni. Victimele făceau parte dintr-o echipă ce escalada muntele Presanella din provincia Trentino, aflată în nordul Italiei.
29. - Paisprezece persoane au murit şi 42 au fost rănite, după ce un autobuz a căzut de pe un pod la sud de Cairo, în urma ciocnirii cu o camionetă.
31. - Un imobil s-a prăbuşit în Mumbai, capitala economică a Indiei, soldându-se cu 33 de morţi. Incidentul a avut loc într-o zonă comercială, dens populată, din centrul metropolei indiene.
- 20 de persoane au fost rănite când un marfar s-a ciocnit cu un tren de călători într-o gară din nordul Poloniei. Şapte din cele unsprezece vagoane ale trenului de călători, care transporta 300 de persoane, au deraiat în staţia Smetowo Graniczne din provincia Pomerania. Patru copii s-au numărat printre răniţi.

SEPTEMBRIE
1. - Cel puţin 12 persoane, între care 11 elevi care urmau să participe la o acţiune sportivă, şi-au pierdut viaţa într-un accident de autobuz, în sudul Iranului.
2. - Doi membri ai echipajului unui avion An-2 au murit în urma unui accident survenit în timpul unui show aerian desfăşurat la Moscova.
11. - Cel puţin 30 de persoane au fost rănite în Elveţia, în urma ciocnirii a două trenuri într-o gară din Andermatt, un oraş de munte din cantonul Uri. Accidentul a survenit în timpul unei manevre a unui tren al companiei regionale Matterhorn-Gotthard-Bahn, care era compus dintr-o locomotivă şi cinci vagoane şi care transporta circa 100 de călători.
14. - Cel puţin 25 de studenţi şi profesori au murit într-un incendiu la o şcoală religioasă din capitala Malaeziei, Kuala Lumpur.
16. - Două fetiţe şi-au pierdut viaţa şi o a treia a fost dată dispărută într-un incendiu produs într-o tabără de vară din oraşul portuar Odesa, în sudul Ucrainei.
- Cel puţin 21 de persoane au fost rănite după două explozii produse la o brutărie din oraşul spaniol Barcelona. Prima explozie, şi cea mai puternică, s-a produs în apropiere de bulevardul Las Ramblas, iar cea de-a doua explozie a avut loc la scurt timp în brutăria aflată la primul nivel al unei clădiri cu şapte etaje situată în cartierul Carrer de la Marina din Barcelona.
22. - Cel puţin 21 de persoane au murit şi alte şapte au fost date dispărute după naufragiul unei ambarcaţiuni care transporta migranţi pe Marea Neagră, în largul coastelor Turciei, la 64 de mile marine de localitatea Kefken.
24. - Cel puţin opt persoane au murit şi alte peste 25 au fost rănite în India, într-un mare incendiu izbucnit la o fabrică de artificii clandestină din statul indian Jharkhand.
29. - Cel puţin 15 persoane au murit într-o busculadă produsă într-o gară din Mumbai.
30. - Un incident s-a produs în Franţa, în timpul partidei dintre echipele Amiens şi Lille OSC, în cadrul etapei a 8-a a campionatului de fotbal al Franţei. Partida a fost suspendată după ce 29 de suporteri ai formaţiei oaspete au fost răniţi, dintre care trei grav, în urma unei busculade care a provocat prăbuşirea gardului de protecţie al tribunei în care se aflau.

OCTOMBRIE
2. - Cinci persoane au murit şi opt au fost rănite, dintre care trei grav, într-un incendiu la un imobil, izbucnit la Mulhouse, în estul Franţei. Focul s-a declanşat în subsolul imobilului.
6. - Cel puţin 16 persoane şi-au pierdut viaţa în coliziunea dintre un tren şi un autocar, la o trecere la nivel cu calea ferată, în regiunea Vladimir, la est de Moscova.
- Cel puţin şapte militari mexicani au murit, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în statul Durango din nord-vestul ţării.
9. - Cel puţin opt oameni s-au înecat, iar alţi 34 au fost daţi dispăruţi, în Tunis, după ciocnirea dintre o ambarcaţiune care transporta zeci de imigranţi şi o navă militară tunisiană.
12. - Un avion militar Eurofighter, care a participat la Madrid la parada ocazionată de Ziua Naţională a Spaniei, s-a prăbuşit în apropierea unei baze aeriene din provincia Albacete, pilotul pierzându-şi viaţa. Avionul s-a prăbuşit în timpul manevrelor de apropiere pentru aterizare la baza Los Llanos, situată în zona oraşului Albacete, la 300 de kilometri sud-est de capitala Madrid.
26. - 47 de persoane au murit şi alte 46 au fost rănite, în Indonezia, într-o explozie, urmată de un incendiu, la o fabrică de artificii din oraşul Tangerang la sud-vest de capitala Jakarta.
- Un camion militar şi un tren de pasageri s-au ciocnit în sudul Finlandei, la circa 100 km de capitala Helsinki. Accidentul s-a soldat cu patru morţi şi mai mulţi răniţi.

NOIEMBRIE
1. - Cel puţin zece persoane au fost ucise şi alte zeci rănite, într-o explozie care s-a produs într-o centrală electrică de cărbune în nordul Indiei. Explozia s-a produs într-o centrală situată în districtul Rae Bareli din statul Uttar Pradesh şi administrată de o companie publică, National Thermal Power Corporation.
8. - Patru bărbaţi au murit într-un accident în care a fost implicat un elicopter privat, într-o zonă muntoasă din Japonia. Avionul a fost găsit în flăcări pe un pod din micul sat Ueno, la aproximativ 150 de kilometri nord-vest de Tokyo.
- Cinci persoane au murit şi alte 14 au fost rănite în explozia survenită la o fabrică de vopseluri din sud-vestul Turciei.
9. - Cel puţin 27 de persoane au murit şi alte circa 50 au fost rănite în Pakistan, după ce un autobuz care transporta pelerini la un eveniment religios s-a prăbuşit într-un defileu.
- Cel puţin două persoane au murit şi alte două au fost rănite, după ce un bloc de locuinţe cu nouă etaje s-a prăbuşit parţial în oraşul rus Ijevsk, situat la 1.000 km est de Moscova.
11. - Un avion militar iranian de tip Suhoi 22, aparţinând Gardienilor revoluţiei, s-a prăbuşit în cursul unui antrenament în provincia sudică Fars, iar pilotul său şi-a pierdut viaţa.
15. - Cel puţin 25 de persoane au fost rănite uşor în coliziunea a două garnituri de metrou, în Singapore.
- Un carambol produs pe o autostradă din estul Chinei s-a soldat cu moartea a 18 persoane şi rănirea altor 21, dintre care 11 grav. Catastrofa s-a produs în oraşul Fuyang, din provincia Anhui, şi au fost implicate cel puţin 30 de vehicule.
- Şase persoane şi-au pierdut viaţa şi un copil în vârstă de doi ani şi jumătate a supravieţuit, după prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni în regiunea Habarovsk, în Extremul Orient rus.
16. - 14 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte cinci au fost rănite, în urma ciocnirii unui microbuz cu un camion de mare tonaj în Republica rusă Mari El, la 600 de kilometri est de Moscova. Accidentul a avut loc în localitatea Vizim'yary, în apropierea Fluviului Volga, când un microbuz cu o capacitate de 20 de locuri a lovit un autovehicul de mare tonaj care transporta trunchiuri de copaci.
18. - 19 persoane au murit şi opt au fost rănite într-un incendiu la o clădire de două etaje din sudul capitalei chineze Beijing.
19. - Cel puţin 14 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 35 au fost rănite, atunci când autocarul în care se aflau a căzut într-o râpă dintr-o zonă rurală în nord-vestul Columbiei. Şoferul a pierdut controlul autovehiculului încercând să evite un motociclist la Sabanalarga, în departamentul Antioquia.
22. - Un avion militar american cu 11 persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Filipinelor.
24. - 12 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 10 au fost rănite într-un incendiu produs la un hotel-cazinou de lux din staţiunea balneară georgiană Batumi, la Marea Neagră.
26. - Douăzeci şi două de persoane, printre care un român, au fost rănite în prăbuşirea la subsol a unei părţi din podeaua unei discoteci din Tenerife, în Insulele Canare.
- O puternică explozie s-a produs într-un mare oraş-port din estul Chinei şi s-a soldat cu doi morţi şi doi răniţi grav. Incidentul a avut loc în oraşul Ningbo, în provincia Zhejiang.
27. - Doi angajaţi feroviari au decedat şi cel puţin alte şapte persoane au fost rănite în Belgia, după ce un tren tractat s-a desprins şi a rulat fără control pe o distanţă de 14 kilometri.
29. - Un tren de pasageri a deraiat în provincia spaniolă Sevilla, 21 de persoane fiind rănite, între care una grav. Trenul se deplasa între Malaga şi Sevilla şi a deraiat în oraşul Arahal, din cauza condiţiilor nefavorabile provocate de ploile abundente.

DECEMBRIE
1. - Peste 30 de persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu petrecut într-un imobil din Bergkamen, Germania, în care locuiesc şi cetăţeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate în urma intoxicaţiei cu fum, şapte dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol.
3. - Opt persoane au murit şi două au fost date dispărute după ce o ambarcaţiune sud-coreeană de pescuit s-a ciocnit cu o navă de realimentare şi s-a răsturnat în largul coastei vestice a ţării. Vasul transporta doi marinari şi 20 de pasageri.
5. - Un accident feroviar în Germania s-a soldat cu circa 50 de răniţi, după ce un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă, la Meerbusch, în landul Renania de Nord-Westphalia, în vestul ţării.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.