Cele mai grave accidente din 2019

Cele mai grave accidente din 2019

2. - Un incendiu puternic a izbucnit la unul dintre cele mai mari abatoare de păsări din judeţul Vaslui, situat în comuna Banca, şi s-a soldat cu importante pagube materiale. A ars o hală de 5.000 de metri pătraţi construită pe structură metalică, în care se aflau camerele frigorifice folosite la depozitarea produselor finite.

24. - Patru persoane au murit într-un accident rutier, pe Drumul Naţional 65A, în judeţul Teleorman. Din cauza vitezei şi a carosabilului umed, şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de un copac.

FEBRUARIE

 

2. - O fabrică de condimente de lângă Alba Iulia, cea mai mare din ţară şi una dintre cele mai importante din Europa de Est, a fost distrusă de un incendiu, care s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi.

 

4. - O explozie urmată de incendiu a avut loc la o secţie de încărcare butelii din localitatea Ştei, judeţul Bihor, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Şapte salariaţi au suferit arsuri.

 

8. - Două persoane au murit şi şapte au fost rănite într-un accident produs pe DN2E Fălticeni - Gura Humorului, pe raza comunei Cornu Luncii, judeţul Suceava, între un microbuz de transport persoane cu opt pasageri şi o autoutilitară.

 

19. - Un incendiu a izbucnit la un punct de colectare-reciclare autoturisme din Voluntari, lângă şoseaua de Centură a Capitalei. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin intermediul Ro-Alert din cauza degajărilor mari de fum care se îndreptau către Bucureşti. Focul a cuprins o suprafaţă de 1.000 mp fiind afectată o stivă de autoturisme şi s-a intervenit cu 18 autospeciale.

 

23. - Un incendiu violent a izbucnit într-un apartament situat la etajul al 9-lea al unui bloc din zona centrală a municipiului Buzău, circa 30 de persoane fiind evacuate. O tânără de 22 de ani a fost găsită carbonizată.

 

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

MARTIE

 

11. - Un incendiu a izbucnit la o hală de creştere intensivă a puilor de găină, din localitatea Corbu, judeţul Constanţa. Au murit peste 9.000 de păsări.

 

12. - O persoană a murit şi alte două au fost rănite într-un incendiu izbucnit într-o casă din localitatea Livada, judeţul Arad, cauza probabilă a declanşării flăcărilor fiind o ţigară lăsată aprinsă.

 

27. - Un accident de microbuz s-a produs în zona localităţii Dobrovăţ din judeţul Iaşi. Microbuzul, în care se aflau 25 de pasageri, a derapat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi s-a răsturnat pe sensul de mers spre Iaşi al drumului. 21 de persoane au fost transportate la spital, iar două au primit îngrijiri medicale la faţa locului. Autorităţile din judeţul Iaşi au activat Planul roşu de intervenţie.

APRILIE

 

15. - Patru persoane au murit şi alte 12 au fost rănite, în urma coliziunii dintre un microbuz de persoane şi un tren la trecerea de cale ferată din localitatea Bîlhacu, judeţul Buzău. Şoferul microbuzului, care în momentul producerii accidentului avea o alcoolemie de 0,25 mg/l, a murit în spital la 29 aprilie.

 

 

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

MAI

 

2. - Un incendiu de amploare a izbucnit la un depozit cu materiale de construcţii, vopseluri şi diluanţi, în municipiul Râmnicu Vâlcea, arderea manifestându-se pe o suprafaţă de 3.500 mp, cu degajări mari de fum. O femeie de 36 de ani, care a suferit arsuri de gradul II, a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Craiova. Incendiul a fost declarat lichidat după mai bine de şapte ore.

 

6. - Un puternic incendiu a izbucnit la un centru comercial din comuna Afumaţi, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Pompierii au intervenit cu peste 20 de autospeciale. Trei persoane au fost rănite.

 

7. - Un electrician de 42 de ani de la Exploatarea Minieră Lupeni din Hunedoara a suferit un accident de muncă în timp ce lucra la un transformator de înaltă tensiune. Transformatorul a explodat, iar victima a suferit arsuri pe 25% din suprafaţa corpului, fiind internată la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

 

15. - Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit într-o zonă montană din apropierea oraşului Nehoiu din judeţul Buzău, din cauza condiţiilor meteo au fost nefavorabile, cu vânt şi precipitaţii. Două persoane au murit.
- O explozie urmată de un incendiu s-a produs la Uzina Mecanică din oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea. Un tânăr de 22 de ani care lucra la delaborarea unui proiectil a fost grav rănit şi ulterior a murit.

IUNIE

 

19. - O persoană a murit, două au fost rănite şi alte 25 au fost evacuate, după ce un incendiu a izbucnit la un apartament de pe bulevardul Stadionului din municipiul Buzău. Incendiul a izbucnit de la o lumânare uitată aprinsă

 

24. - Un angajat Electrica - sucursala Însurăţei din Brăila, a murit electrocutat în timp ce efectua o lucrare pe un stâlp electric în localitatea Bărăganul. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a fost preluat de un elicopter SMURD, dar a decedat în drum spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.

 

25. - Trei persoane au fost călcate de trenul accelerat Bucureşti-Iaşi, în zona comunei Ciurea din judeţul Iaşi. O femeie şi un bărbat au murit iar cea de-a treia victimă, inconştientă, a fost transportată la UPU de la Spitalul "Sf. Spiridon".

 

28. - Zece persoane aflate într-un autobuz au fost rănite, în urma unei coliziuni cu un TIR, victimele fiind muncitori care plecau acasă de la o fabrică din zonă. Accidentul a avut loc pe centura rutieră a municipiului Arad.

 

30. - Cinci persoane au murit şi şapte au fost rănite într-un accident rutier petrecut pe DE 581, pe raza localităţii Bădeana, judeţul Vaslui, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Accidentul a fost provocat de un şofer în vârstă de 31 de ani care s-a angajat într-o depăşire neregulamentară.

IULIE

 

3. - Patru tineri au murit într-un accident rutier produs în localitatea Bistricioara din comuna Ceahlău, după ce autoturismul în care se aflau s-ar fi izbit de un TIR parcat pe marginea drumului, din cauza vitezei excesive.

 

5. - Un incendiu izbucnit la cel mai vechi aşezământ monahal ortodox din Transilvania, mănăstirea Rîmeţ, s-a manifestat la acoperişul clădirii care găzduieşte chiliile călugăriţelor. Focul a cuprins o suprafaţă de 400 de metri şi a fost lichidat, după aproximativ 14 ore de intervenţie a peste 100 de pompieri.

 

9. - Un accident rutier în urma căruia o persoană a murit şi 18 au fost rănite a avut loc pe DN 65 între localităţile Piteşti şi Slatina, la kilometrul 62, în Priseaca. În accident au fost implicate trei autoturisme, un microbuz de pasageri şi un autotren care transporta maşini.

 

14. - Trei persoane au murit iar alte patru au fost rănite într-un accident care a avut loc pe DN 22 Constanţa-Tulcea, în apropiere de localitatea Lumina, judeţul Constanţa.

 

26. - Patru persoane au murit, în urma unui accident petrecut pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti, în care au fost implicate trei autovehicule.

 

 

Foto: (c) MIHAELA LETA / AGERPRES FOTO

AUGUST

 

1. - Două persoane au murit şi alte şapte au fost rănite pe DN1 Oradea-Huedin, în zona localităţii Uileacu de Criş, judeţul Bihor, după ce şoferul unui autoturism cu 9 locuri s-a angajat într-o depăşire şi a lovit frontal un autocamion.

 

10. - Trei persoane au murit într-un accident rutier produs pe DN 67, în localitatea Slătioara, judeţul Vâlcea.

 

26. - Trei persoane, între care şi un copil, au murit într-un accident rutier petrecut în Defileul Topliţa-Deda, între localităţile Stânceni şi Ciobotani, judeţul Harghita, după ce un autoturism s-a tamponat de un autocamion.

 

30. - Un puternic incendiu a izbucnit la o hală aparţinând METAV, pe strada Biharia din sectorul 1 al Capitalei. Au fost afectaţi zece mii de metri pătraţi, în zonă intervenind 27 de maşini de stingere, patru autoscări de intervenţie la înălţime, patru maşini de descarcerare şi două ambulanţe SMURD.

SEPTEMBRIE

 

1. - Trei persoane au murit, iar alte patru au fost grav rănite într-un accident rutier petrecut pe DN 2, în zona localităţii buzoiene Mihăileşti, judeţul Buzău.

 

22. - Un incendiu puternic a cuprins un depozit cu 2.000 de tone de cereale, situat în oraşul arădean Sântana, întreaga construcţie fiind distrusă de flăcări.

 

26. - Trei persoane, printre care un copil de 10 ani, au murit şi patru au fost grav rănite într-un accident de circulaţie care a avut loc, pe DN2/E85, în afara localităţii Slobozia Bradului, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

OCTOMBRIE

 

5. - Zece persoane au murit şi opt au fost rănite într-un accident de circulaţie produs pe DN 2A Slobozia-Urziceni, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, între un TIR şi un microbuz de transport pasageri. Accidentul a fost provocat de faptul că şoferul TIR-ului a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu microbuzul de călători. Victimele erau angajaţi Mega Image. Autorităţile din judeţul Ialomiţa au declanşat Planul roşu de intervenţie. La faţa locului au acţionat peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical al Serviciului Ambulanţă cu 19 autospeciale de intervenţie şi ambulanţe.

 

6. - Patru persoane au murit, iar alte patru au fost rănite în urma unui accident în care au fost implicate două autoturisme. Accidentul a avut loc pe DE 583, în afara localităţii Bălţaţi din Iaşi, din cauza unui şofer care a efectuat în trafic o manevră neregulamentară de întoarcere.

 

14. - Şase persoane au primit primul ajutor şi două au fost transportate la Spitalul Floreasca în urma unui incendiu produs la un apartament din strada Hatmanul Arbore, din sectorul 1, parţial extins la un alt apartament şi pe faţada blocului, la aparatele de aer condiţionat.

 

 

Foto: (c) LUIZA ABU-SALEM / AGERPRES FOTO

NOIEMBRIE

 

10. - Patru persoane au fost rănite într-un incendiu care a avut loc pe strada Constantin Brâncuşi nr. 7, din Capitală, la etajul şapte al unui bloc de tip vechi, anvelopat, iar fumul s-a extins şi a pătruns şi în apartamentele de la etajele opt şi nouă.

 

14. - Patru persoane au fost rănite în urma unei explozii produsă într-un bloc din Tulcea, iar 56 de garsoniere au fost afectate. Explozia s-a produs în urma unei acumulări de gaze.

 

23. - Un accident în lanţ s-a produs pe E 85, pe centura municipiului Focşani, în judeţul Vrancea. Două persoane au murit, iar alte patru au fost rănite. Accidentul s-ar fi produs pe fondul neatenţiei la volan, una dintre maşinile implicate fiind proiectată pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu alte două autovehicule.
- Un incendiu de proporţii a izbucnit la un depozit de cauciucuri din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Au intervenit aproximativ 40 de pompieri militari, atât de la Drăgăşani, cât şi de la Râmnicu Vâlcea. Populaţia de pe o rază de şase kilometri în jurul incendiului a fost avertizată prin sistemul Ro-Alert, pentru că fumul degajat era toxic. Incendiul a fost stins după mai bine de nouă ore.

DECEMBRIE

 

2. - Un muncitor a murit după ce a căzut de la o înălţime de zece metri, în timp ce lucra la construcţia unui bloc din oraşul Otopeni, judeţul Ilfov.

- Un muncitor a murit electrocutat în gara Orăştie, judeţul Hundeoara. Acesta era angajat al unei firme care monta fibră optică şi se afla pe un stâlp din zona staţiei CFR.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.