Logo
Imprimă această pagină

Cod galben de ninsori, începând de duminică în 22 de județe

Cod galben de ninsori, începând de duminică în 22 de județe

Cod galben de ninsori, incepand de duminica seara, in 22 de judete

 

Incepand cu ora 16.00, precipitatiile vor fi in extindere treptata, incepand cu regiunile vestice si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii. In jumatatea de sud a tarii si in zona montana se vor cumula cantitati de apa de 10...15 l/mp si izolat, indeosebi in Dobrogea, 30...35 l/mp.

Pana in dimineata zilei de luni (22 ianuarie), in Dobrogea vor predomina ploile, iar in Banat, Crisana, sudul Olteniei, precum si in sudul si estul Munteniei vor fi precipitatii mixte. In celelalte regiuni, iar in cursul zilei de luni (22 ianuarie) si in sud si sud-est vor fi mai ales ninsori si se va depune strat nou de zapada.
Temporar vantul va avea intensificari in vestul si sudul teritoriului, cu viteze de 45...55 km/h, iar pe crestele montane, 60...70 km/h.

La ora 20.00 a zilei de duminica, intra in vigoare un prim Cod galben de ninsori, valabil in judetele Caras-Severin, Arges, Teleorman, Olt, Dolj, Valcea, si in zona de munte a judetelor Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brasov, Dambovita si Prahova. Aici ninsorile vor fi insemnate cantitativ si local se va depune strat consistent de zapada, pana la ora 11.00 a zilei de luni.

De luni, la 5.00 dimineata, Codul galben se extinde si asupra judetelor Galati, Vrancea, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea, unde treptat vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala in general de 65¬75 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.