Publicitate

Cod Galben și Cod Roșu în România

Cod Galben și Cod Roșu în România

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabil de marţi, ora 14.40, până miercuri, la ora 10.00, fiind vizate râuri din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov. Specialiştii au emis şi un cod galben valabil pentru râuri din 24 de judeţe din sud, nord-est şi centru.

BREAKING: Cod PORTOCALIU de inundaţii în trei judeţe. Cod GALBEN în jumătate de ţară/ Drum blocat în Argeş, în apropierea unui post de poliţie, după ce un iaz s-a revărsat
Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA), este cod portocaliu pe râuri din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe afluenţii mici ai Oltului aferenţi sectorului amonte Acumulare Voila, judeţele Harghita, Covasna şi Braşov. Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele hidrografice Cormoş, Homorodul Mic şi Homorodul Mare”, arată hidrologii.

Avertizarea cod portocaliu de inundaţii a intrat în vigoare marţi după-amiază şi expiră miercuri la ora 10.00.

Totodată, a fost instituit cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Harghita, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu, Alba, Mehedinţi, Dolj şi Olt până miercuri la ora 9.00, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova până miercuri la ora 12.00, Covasna, Braşov, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi până miercuri seara.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo de ploi moderate cantitativ şi averse în jumătatea de vest a ţării şi în regiunile estice, sudice şi centrale, valabilă până miercuri dimineaţa.

Informarea meteorologică a intrat în vigoare luni la ora 16.00 şi expiră pe 14 martie, la ora 8.00

Drum judeţean blocat în Argeş, în apropierea unui post de poliţie, după ce un iaz s-a revărsat

Un drum judeţean din judeţul Argeş, situat în apropierea unui post de poliţie, este blocat după ce un iaz s-a revărsat. Pompierii din Argeş intervin în 9 localităţi afectate de inundaţii, în timp ce cei din Dâmboviţa eliberează, pe lângă alte intervenţii, o cale de acces către cinci gospodării.

Zeci de gospodării şi case din nouă localităţi ale judeţului Argeş au fost inundate, marţi, în urma ploilor torenţiale.

Potrivit Poliţiei Argeş, la ora transmiterii acestei ştiri, în zona Bradu, DJ659, în apropierea postului de poliţie, un heleşteu s-a revărsat şi a acoperit drumul.

”Traficul este blocat total şi a fost deviat pe o rută ocolitoare”, arată Poliţia Argeş.

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat că pompierii intervin în 9 localităţi, unde, în urma ploilor torenţiale, au fost inundate 27 de gospodării şi 11 case.

”Intervenim cu 8 autospeciale, 7 motopompe şi 32 de pompieri”, a declarat Epure.

Şi în Dâmboviţa, în urma precipitaţiilor, pompierii au fost solicitaţi să intervină Gura Foii, Moreni, Gemenea, Priseaca sau Doiceşti unde mai multe locuinţe, străzi şi curţi au fost inundate. Detaşamentul Găeşti a intervenit în Gura Foii pentru decolmatarea unui podeţ, pentru eliberarea unei căi de acces către cinci gospodării.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Refuz