Coliziune între un tren și un autobuz. Patru morți

Coliziune între un tren și un autobuz. Patru morți

Un tren a intrat joi în coliziune cu un autobuz şcolar în apropiere de oraşul Perpignan din sudul-vestul Franţei, provocând moartea a patru persoane şi rănirea altor 19, dintre care şapte se află în stare gravă, a anunţat Ministerul de Interne francez, relatează Reuters şi AFP. 

Victimele sunt pasageri ai autobuzului, care transporta copii cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani. Accidentul a avut loc în jurul orei 15:00 GMT la o trecere la nivel cu calea ferată în comuna Millas, în departamentul Pirineii Orientali, în apropiere de graniţa cu Spania, la peste 850 de kilometri de Paris. 

Premierul Edouard Philippe a plecat spre locul accidentului, la fel ca ministrul transporturilor Elisabeth Borne, care a descris incidentul ca fiind un 'accident teribil'. La rândul său, ministrul educaţiei Jean-Christophe Blanquer a vorbit despre un accident 'îngrozitor'. 

Un purtător de cuvânt al companiei naţionala feroviare din Franţa (SNCF) a declarat că trenul circula cu o viteză de 80 de kilometri la oră în momentul accidentului şi 25 de persoane se aflau la bord. Trei dintre acestea au fost rănite uşor arată Agerpres. 

'Toate serviciile de urgenţă au fost mobilizate şi o unitate de coordonare pentru situaţii de criză a fost instituită', a afirmat un oficial local pentru Reuters.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.