Cooperare. Poliția română "fură" meserie nemțească

Cooperare. Poliția română "fură" meserie nemțească

În urma a nouă percheziții domiciliare efectuate pe raza municipiului București și a județelor Prahova, Ilfov și Ialomița, polițiștii au depistat patru persoane bănuite de furturi pe teritoriul Germaniei. La acțiune, alături de polițiștii români, au participat și doi polițiști din cadrul Poliției Judiciare din Munster, Germania.

La data de 11 aprilie a.c., polițiști ai Direcției de Investigații Criminale, împreună cu polițiști ai I.P.J. Prahova, I.P.J. Ilfov și I.P.J. Ialomița, cu sprijinul Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, au efectuat o acțiune pentru depistarea mai multor persoane căutate de autoritățile germane.

Astfel, în baza unui ordin european de anchetă emis de autoritățile judiciare din Germania, polițiștii au efectuat 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Prahova, Ilfov și Ialomița, la locuințele unor cetățeni români bănuiți de furt în grup organizat, pe teritoriul Germaniei.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la aproximativ 385.000 de euro.

În urma activităților desfășurate, au fost ridicate camere foto, obiective foto, accesorii foto, binocluri și drone, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, polițiștii au pus în executare 4 mandate europene de arestare emise de autoritățile judiciare germane pe numele persoanele bănuite, acestea fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, respectiv la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Față de cei în cauză a fost luată măsura reținerii, urmând a se dispune asupra predării lor internaționale către Germania.

La acțiune au participat doi polițiști din cadrul Poliției Judiciare din Munster, Germania.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.