Logo
Imprimă această pagină

ACTION DAY METAL 2018

ACTION DAY METAL 2018

Poliția Română a desfășurat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea criminalității din domeniul transportului şi distribuţiei de gaze naturale şi energie electrică, telecomunicaţiilor şi transportului, ce a avut loc la nivel european, sub coordonarea EUROPOL.

Într-o singură zi, polițiștii au verificat peste 1.500 de centre de colectare și alte obiective, au confiscat 6 vehicule și peste 83 de tone de materiale feroase şi neferoase și au aplicat peste 1.300 de sancţiuni contravenţionale.

La data de 30 mai a.c., în cadrul acțiunii denumite ,,ACTION DAY METAL 2018”, desfășurate la nivel european, sub coordonarea EUROPOL, polițiștii români au desfășurat mai multe activități de verificare și control.

Acțiunea s-a desfășurat pentru prevenirea şi combaterea criminalității din domeniul transportului şi distribuţiei de gaze naturale şi energie electrică, telecomunicaţiilor şi transportului.

Astfel, polițiștii au verificat 1.522 de centre de colectare a materialelor feroase și neferoase, 3 porturi, precum și 42 de alte obiective de interes.

De asemenea, polițiștii au controlat 3.098 de vehicule și au legitimat 3.305 persoane, fiind constatate 42 de infracţiuni. Astfel, au fost întocmite 6 dosare penale pentru furt, a fost constatată o infracțiune de tăinuire, 4 infracțiuni prevăzute de legea protecției mediului și 31 de alte infracțiuni.

Totodată, au fost depistate 118 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni, una fiind arestată preventiv.

Polițiștii au aplicat 1.369 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 1.375.578 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate 6 vehicule și 83.6 tone de materiale feroase şi neferoase.

Exemplu:

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii Servicului Județean Poliție Transporturi Suceava, sprijiniți de colegi de la investigații criminale, investigarea criminalității economice și ordine publică din cadrul I.P.J. Suceava, au rezultat indicii că o societate comercială din Suceava ar fi comis infracțiunea de evaziune fiscală.

Astfel, polițiștii au constatat faptul că valorile înscrise în borderourile de achiziţii şi notele de recepţie a fierului vechi, întocmite de unitatea economică din Suceava, nu corespund cu cantităţile de fier vechi expediat către două societăți comerciale, una din Constanța și cealaltă din Călărași, în lunile aprilie și mai a.c..

În urma cercetărilor, polițiștii au constatat că este vorba de 70 de vagoane încărcate cu 2.153,8 tone de deşeuri metalice (fier vechi).

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.