Cum te prind polițiștii că minți în declarația pe propria răspundere

Cum te prind polițiștii că minți în declarația pe propria răspundere

În dorința de a ieși din casă unii români ajung să facă declarații false prin completarea celebrei, de-acum, declarații pe propria răspundere. Nu puține au fost cazurile în care cei ce au completat declarația au mințit sperând că nu vor fi prinși.

Este și cazul unui locuitor al județul Buzău care a încercat să ”fenteze” autoritățile, crezând că nu va fi verificat, completând în fals declarația pe propria răspundere și plecând înspre Brăila.. Polițiștii brăileni la o primă verificare a actelor cetățeanului au constatat falsul și pentru că a mințit în declarația pe propria răspundere i s-a întocmit dosar penal.

Te poți alege cu dosar penal
Buzoianul în vârstă de 36 de ani a prezentat o declarație pe proprie răspundere conform căreia este angajat al unei societăți comerciale, o declarație dovedită a fi falsă, după ce polițiștii au verificat informația și au constatat că bărbatul a mințit.

 

„În cursul zilei de ieri, la ora 14:20, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei l-au identificat, pe raza localităţii Vultureni, pe un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din judeţul Buzău. Acesta a înmânat poliţiştilor declaraţia pe proprie răspundere, din care rezulta că este angajat al unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Buzău. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, aceştia au constatat că buzoianul nu figurează ca angajat al societăţii respective. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, au anunţat reprezentanţii IPJ Brăila.

În afară de dosarul penal tânărului i s-a aplicat, conform ordonanțelor în vigoare și o amendă contravenţională, în valoare de 2.000 de lei. Așadar, oficialii recomandă ca declarațiile pe propria răspundere să fie completate cu datele reale pentru a se evita situațiile de genul acesta și pentru a nu fi nevoiți să plătim amenzi care, și-așa, sunt destul de mari.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.