Evenimente în care au fost agresați polițiști

Evenimente în care au fost agresați polițiști

Un poliţist de la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS) Suceava a fost grav rănit la cap, în dimineaţa zilei de 5 decembrie 2017, după ce a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziţii domiciliare la Rădăuţi. Agentul-şef adjunct Dan Ciprian Sfichi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava. Atacatorul a fost imobilizat. Acesta fusese arestat la 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar. 

11 martie 2017 - Un poliţist din Capitală a fost rănit de un şofer în vârstă de 22 ani care, după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului, a refuzat să prezinte documentele, pentru imobilizarea conducătorului auto fiind folosite trei focuri de armă şi spray lacrimogen. În momentul în care agentul de poliţie rutieră i-a solicitat documentele, şoferul a devenit agresiv verbal şi a demarat, având poliţistul agăţat de oglinda retrovizoare şi de centura de siguranţă. Colegul aflat la volanul autospecialei a plecat în urmărirea acestuia, iar poliţistul care solicitase documentele a reuşit, după aproximativ 20 de metri, să sară de pe maşină. Între timp, a fost solicitat şi sprijin din partea altor echipaje de poliţie aflate în zonă, care au reuşit să blocheze autoturismul. Pentru imobilizarea şoferului s-a utilizat şi armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă. Poliţistul care a suferit vătămări a fost transportat la spital. 

20 februarie 2017 - Un poliţist a fost rănit după ce autovehiculul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi pe care îl conducea a fost implicat, în sectorul Comarnic al DN 6, într-un accident rutier produs de şoferul unui autotren condus de un cetăţean bulgar. 

13 februarie 2017 - O autospecială a Poliţiei care se afla în misiune a fost implicată într-un accident rutier pe DN 1, în zona Băicoi, un poliţist ce a suferit mai multe traumatisme fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că o autospecială a Poliţiei aflată în misiune se deplasa pe DN 1 către Braşov, aceasta intrând în coliziune cu un TIR al cărui şofer nu s-ar fi asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere. 

17 octombrie 2016 - Un bărbat este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, el fiind acuzat că a agresat doi poliţişti care efectuau cercetări la faţa locului în cazul unui accident rutier produs la Timişoara. Florin Faur a fost pus sub acuzare, sub control judiciar, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj. 

21 septembrie 2016 - O maşină a Poliţiei rutiere Dolj care circula cu semnalele acustice şi luminoase pornite a fost implicată într-un accident de circulaţie la o intersecţie de pe Calea Severinului din Craiova în urma căruia un poliţist a avut nevoie de îngrijiri medicale. Un şofer care circula la Calea Severinului, dinspre Filiaşi, a trecut pe culoarea verde a semaforului şi nu a acordat prioritate echipajului de poliţie. Maşina poliţiei nu a putut evita impactul şi a lovit autoturismul din lateral, acesta ricoşând într-un stâlp. În autoturism se aflau trei adulţi şi un copil, dar niciunul nu a fost rănit, în urma impactului deschizându-se airbag-urile. Un poliţist din cadrul echipajului a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

17 iunie 2016 - Un poliţist local din Brăila a fost accidentat de o maşină în timp ce se afla într-o intersecţie din municipiu. La intersecţia străzilor Dorobanţi cu Apollo, şoferul, în vârstă de 39 de ani, a efectuat o manevră de schimbare a direcţiei de mers către stânga, moment în care l-a accidentat pe un poliţist local. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi se efectuează cercetări. 

8 martie 2016 - Un poliţist de la Serviciul Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava a fost victimă a unui accident rutier pe DJ 208A, la ieşirea din comuna suceveană Ipoteşti. În total cinci persoane, dintre care doi copii, au ajuns la spital în urma incidentului rutier. Poliţistul, care conducea un VW Golf, în care se mai aflau soţia acestuia şi copiii, în vârstă de şase şi respectiv nouă ani, se deplasa regulamentar spre Suceava însă, la un moment dat, a intrat în coliziune cu un autoturism ce circula pe contrasens. (sursa - agerpres)

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.