FABULOS. A confundat frâna cu accelerația - doi morți

FABULOS. A confundat frâna cu accelerația - doi morți

Un şofer britanic în vârstă de 90 de ani care a accidentat mortal două femei după ce a confundat pedala de acceleraţie cu cea de frână a evitat închisoarea, marţi, întrucât judecătorul care s-a ocupat de caz a decis că pedeapsa acuzatului va fi "să trăiască ştiind că a provocat moartea a doi oameni", informează AFP. 

''După un timp îndelungat de gândire'', judecătorul Martin Walsh l-a condamnat pe pensionar la doi ani de închisoare cu suspendare, recunoscând că decizia lui "poate fi dificil de acceptat de către unii, în special de membrii familiei şi de prietenii persoanelor decedate". 

"Ţinând cont de durerea lor, astfel de sentimente sunt de înţeles", a comentat judecătorul. "Însă consecinţele au fost neprevăzute şi complet involuntare", a adăugat el citat de Agerpres. 

Martin Welsh a considerat că o pedeapsă cu închisoarea "nu va servi drept descurajare pentru (acuzat) sau pentru alţii (...) şi nu va repara prejudiciul produs". 

"Veţi trăi pentru tot restul vieţii ştiind că acţiunile dumneavoastră involuntare au condus la moartea a doi oameni, (...) aceasta este povara pe care o veţi duce", a adăugat judecătorul, adresându-se şoferului. 

Philip Bull, un comerciant de textile pensionat, tocmai îşi transportase soţia infirmă la spitalul Withington la volanul maşinii dotate cu o cutie de viteze automată atunci când a confundat pedalele şi a lovit două femei în vârstă de 44 şi de 49 de ani. Acestea au fost declarate decedate la scurt timp după accident. 

Dat în judecată pentru că a provocat moartea unor persoane în urma conducerii periculoase a automobilului, nonagenarul a pledat vinovat şi şi-a exprimat regretul profund pentru fapta săvârşită. 

Avocatul acuzatului a subliniat că circumstanţele acestui caz au fost "excepţionale" şi a spus că pensionarul are grijă de peste 10 ani de soţia lui, care a fost diagnosticată cu maladia Alzheimer şi cu alte probleme de sănătate şi care nu poate rămâne singură acasă fără soţul ei.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.