Logo
Imprimă această pagină

Fals jandarm, care cerea bani oamenilor în Cluj-Napoca, prins de un jandarm adevărat | FOTO

Fals jandarm, care cerea bani oamenilor în Cluj-Napoca, prins de un jandarm adevărat | FOTO

Un fals jandarm, care legitima oameni în Cluj-Napoca şi le cerea sume de bani, a fost prins de un jandarm adevărat, care l-a observat pe bărbat în centrul oraşului, l-a abordat şi apoi a cerut sprijinul colegilor pentru a-l duce pe cel care înşela cetăţenii, la Poliţie.


Potrivit unui comunicat transmis joi de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, falsul jandarm purta îmbrăcăminte asemănătoare ţinutei jandarmeriei: jachetă bleumarin, vestă neagră inscripţionată, de care era ataşată o lanternă, centură, bocanci militari şi o şapcă neagră cu emblema României. De asemeena, falsul jandarm avea şi un telefon mobil la vedere, de care erau conectate câteva fire.

„Existau înregistrate plângeri din partea unor cetăţeni cu privire la un bărbat având vârsta de aproximativ 30 de ani care susţinea că ar fi jandarm. Acesta îi legitima, după care le pretindea sume de bani”, arată IJJ Cluj.

Un jandarm aflat în timpul liber l-a observat pe bărbatul care pretindea că este om al legii, în centrul oraşului, l-a abordat şi a cerut sprijinul colegilor de la IJJ pentru a-l prinde pe falsul ofiţer pentru a-l duce la Poliţie.

 

„Plutonier major Bogdan Păun din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, aflat în timpul liber, pe o stradă din centrul municipiului Cluj-Napoca, l-a observat pe bărbatul care corespundea semnalmentelor unei persoane despre care se cunoştea că folosea o identitate falsă, pretinzându-se jandarm. Jandarmul a pornit în urmărirea acestuia, l-a abordat, după care s-a legitimat, spunându-i că ar părea suspect. Consecutiv, a luat legătura cu dispeceratul unităţii, în vederea trimiterii unui echipaj”, mai spun reprezentanţii IJJ Cluj.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.