Logo
Imprimă această pagină

Fetiță bătută în microbuz de un coleg

Fetiță bătută în microbuz de un coleg

Poliţiştii din Buzău au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe după ce o fată de 12 ani a fost bătută de un coleg de clasă în microbuzul şcolar cu care copiii meargeau acasă de la cursuri, de la şcoala din localitatea Fundeni Zărneşti. Anchetatorii spun că ar putea fi cercetat şi şoferul microbuzului şcolar, care nu a reacţionat în timpul agresiunii.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Buzău, Mihail Drăghiciu, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe după ce un bărbat a reclamat că fiica sa de 12 ani a fost bătută de un coleg de clasă în microbuzul şcolar, sub ochii colegilor care au filmat agresiunea şi chiar l-au îndemnat pe agresor să o lovească pe fată.

Până acum, au fost audiate mai multe persoane, inclusiv şoferul microbuzului, care în timp ce fata de 12 ani era bătută cu pumnii şi cu picioarele conducea fără a avea vreo reacţie. În funcţie de anchetă, nu este exclus ca cercetările să îl vizeze şi pe bărbat, care nu a intervenit în niciun fel în sprijinul copilei agresate.

Şoferul microbuzului spune însă că i-a rugat pe copii să înceteze, dar nu a putut interveni mai mult pentru că se teme de familia băiatului agresiv.

”I-am auzit că se bat, am oprit maşina, le am spus că nu e frumos, dar nu au înţeles. Acest copil nu înţelege româneşte. Când am ajuns la Vadu Soreşti, fata era jos, bătută, am ridicat-o, el a ieşit din microbuz şi a plecat acasă. Eu am plecat pentru că mai avea o cursă de făcut. Mi-e frică, de asemenea, şi de familia băiatului, pentru că am înţeles că sunt persoane agresive”, a declarat şoferul microbuzului.

După ce a fost bătută, fata a mers acasă şi le-a povestit părinţilor ce i s-a întîmplat. Oamenii au renunţat însă să se adreseze medicului legist, de frica părinţilor copilului agresiv. Luni însă, tatăl fetei a mers la Poliţie şi a făcut plângere.

”Nasul îl avea făcut praf, o durea stomacul, abia mai mergea, avea vânătăi pe picioare. Voiam să merg la medicul legist, dar a intervenit mama, că mă judec cu maica-sa cu taică-său. Dar până la urmă am mers la Poliţie”, a spus tatăl fetei bătute.

Elevul agresor a avut de mai multe ori conflicte cu colegii şi chiar cu fata pe care a bătut-o. Conducerea şcolii spune că a încercat să discute cu părinţii băiatului, dar că nu a găsit cooperare. În cele din urmă, profesorii i-au scăzut nota la purtare. Acum, cazul său este din nou analizat, iar băiatul va fi îndrumat către un psiholog, directorul şcolii spunând că nu exmatricuilarea este soluţia în acest caz.

 

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.