Fetiţă de 7 ani împuşcată de un poliţist aflat în misiune

Fetiţă de 7 ani împuşcată de un poliţist aflat în misiune

Un grav incident s-a petrecut joi seara, 20 iunie, în localitatea Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş. Un poliţist aflat în urmărirea unui şofer care a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii a împuşcat din greşeală o fetiţă care era pasageră în maşina urmărită.

. Din primele informaţii, poliţiştii desfăşurau o amplă acţiune pe raza localităţii Poienile de Sub Munte. Şoferul maşinii de teren a refuzat să oprească la filtru, fapt pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea lui. În încercarea de a-l opri, oamenii legii au tras focuri de armă, însă un glonţ a nimerit-o pe o fetiţă de 7 ani care era pasageră pe bancheta din spate. Potrivit medicilor, aceasta a fost preluată de un echipaj SMURD EPA cu leziuni la unul dintre membrele inferioare şi transportată de urgenţă la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Firul evenimentelor Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, Florina Meteş, acţiunea desfăşurată în Poienile de Sub Munte a avut loc în baza unei informaţii pe linia combaterii infracţiunilor rutiere şi de contrabandă.

„Un echipaj de poliţie a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, cu autospeciala de serviciu, pe direcţie frontală, faţă de un autoturism de teren care se deplasa pe raza comunei Poienile de Sub Munte, judeţul Maramureş. Şoferul maşinii de teren şi-a continuat deplasarea şi a accelerat înspre autospeciala de poliţie, virând brusc pe un teren accidentat, pentru a-şi asigura scăparea”, a arătat Florina Meteş. Pentru că nu a oprit la semnalele poliţiştilor, oamenii legii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre ei executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât şi în direcţia maşinii. „Pe timpul urmăririi, şoferul autoturismului a părăsit partea carosabilă, traversând albia Râului Luhei. La scurt timp, poliţiştii au identificat autoturismul, care fusese abandonat într-o zonă din apropiere, parcat lângă o casă. De asemenea, din primele verificări realizate la faţa locului, s-a constatat că, în acea casă, la nişte cunoştinţe, suspectul abandonase 3 minori (2 fetiţe şi 1 băiat), cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani”, a mai arătat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. Una dintre fetiţe prezenta o rană la picior, motiv pentru care poliţiştii i-au acordat primul ajutor şi au solicitat intervenţia ambulanţei.

Ulterior a fost găsit şi suspectul într-o livadă şi momentan se află în custodia Poliţiei. „În prezent, cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus. Menţionăm faptul că autoturismul de teren era radiat din circulaţie şi avea număr fals de înmatriculare”, a mai precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. UPDATE Starea fetiţei Potrivit directorului medical al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Maramureş, dr. Alexandru Ilieş, fetiţa este în afara oricărui pericol. „Fetiţa de 7 ani a fost preluată de un echipaj EPA SMURD la ora 18.09 şi dusă la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Orăşenesc Vişeu. A primit tratamentul necesar pentru plagă prin împuşcare laba piciorului drept. De aici, a fost preluată de un echipaj tip B şi va fi transportată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, însoţită de mamă. Este stabilă şi liniştită” a precizat acesta.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.