Publicitate

Grav accident cu un microbuz. 22 de victime

Grav accident cu un microbuz. 22 de victime

Un microbuz în care se aflau cetăţeni din Israel s-a răsturnat, duminică, în timp ce se îndrepta către intrarea în Salina Slănic, aflată la 207 metri sub pământ. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că 22 de persoane, între care opt copii, au fost implicate în accident. Victimele au fost transportate la spital, cu diferite traumatisme. Singurul care a scăpat fără răni este şoferul microbuzului.


UPDATE 15:17 - Toate cele 22 de persoane implicate în accident, transportate la spital; cel mai tânăr pacient are 2 ani, cel mai vârstnic 72 de ani

Toate cele 22 de persoane care au fost implicate în accidentul de la Salina Slănic au fost transportate la spital, cu diferite traumatisme. Toţi sunt cetăţeni din Israel, cel mai tânăr având 2 ani, iar cel mai vârstnic 72 de ani.

Potrivit IGSU, toate cele 22 de persoane implicate în accidentul de la Salina Slănic au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au precizat că pacienţii au suferit traumatisme craniene, de coloană, dar şi ale membrelor. Cel mai tânăr pacient are 2 ani, iar cel mai vârstnic are 72 de ani. Toţi sunt cetăţeni din Israel, iar opt dintre răniţi sunt copii, cel mai mare având 16 ani.

Singurul care a scăpat fără răni este şoferul microbuzului.

Autovehiculul s-a răsturnat pe o parte, în drum spre coborâre în Salina Slănic, la jumătatea distanţei dintre staţia de plecare şi cea de sosire. Deocamdată, nu au fost stabilite clar condiţiile în care s-a produs evenimentul rutier.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că 22 de persoane, între care opt copii, au fost implicate în accidentul de la Salina Slănic, judeţul Prahova, acestea fiind scoase la suprafaţă. Echipajele medicale le evaluează starea de sănătate şi vor decide care vor ajunge la spital.

”Au fost evacuate 22 persoane, dintre care 8 copii. În acest moment are loc evaluarea medicala a persoanelor si triajul acestora, pentru acordarea primului ajutor si transportul la spital”, au precizat reprezentanţii IGSU.

La rândul său, directorul salinei, Anghel Belea, a precizat că victimele au fost scoase la suprafaţă, iar ieşirea turiştilor din Salina Slănic nu este afectată, microbuzele circulând către suprafaţă.

La faţa locului au fost trimise opt autospeciale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova, dar şi o autospeciala de stingere, doua autospeciale de descarcerare, doua echipaje de prima ajutor SMURD şi o autospeciala pentru transport personal şi victime multiple.

Liftul care cobora vizitatorii în mină s-a defectat în anul 2014, după ce s-a prăbuşit din cauza supraîncărcării, iar de atunci instalaţia nu a fost repusă în funcţiune.

În acest moment, transportul către salină se face cu microbuze ale unei societăţi private de transport care coboară printr-un tunel de aproximativ două sute de metri.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Refuz