Logo
Imprimă această pagină

GRAV ATENTAT. O mașină a intrat în mulțime

GRAV ATENTAT. O mașină a intrat în mulțime

Un vehicul a intrat în pietoni într-o intersecţie aglomerată de lângă principala gară din Melbourne (sud-estul Australiei) joi după-amiază la o oră de vârf, a anunţat poliţia, precizând că l-a arestat pe şofer, informează dpa. 

"Paramedicii acordă îngrijiri unui număr de douăsprezece persoane la locul incidentului petrecut (la intersecţia dintre) Flinders şi Elizabeth Street", a declarat serviciul de ambulanţă al statului Victoria într-un comunicat. 

Şapte persoane au fost transportate la spital, inclusiv un copil de vârstă preşcolară. Copilul are o leziune craniană şi se află în stare gravă. 

Poliţia a declarat că asigură securitatea publicului în zona centrală a oraşului. 

Zona era plină de oameni care făceau cumpărături de Crăciun, precum şi de copii aflaţi în vacanţa şcolară. 

Un vehicul SUV Suzuki alb pare să fi trecut pe roşu la ora locală 16.40 (05.40 GMT), intrând în mulţime pe trecerea de pietoni. 

Se pare că maşina s-a oprit după ce s-a lovit de un bloc de beton sau de semn de circulaţie. 

Incidentul pare similar cu cel din ianuarie, când o maşină a intrat în pietoni în acelaşi loc, ucigând şase persoane şi rănind alte treizeci. Şoferul, Dimitrios Gargasoulas, urmează să fie inculpat pentru şase capete de acuzare de omor. El ar avea probleme de sănătate mintală, dar a făcut declaraţii pro-islamiste. Incidentul nu a fost încadrat ca act terorist. 

După incidentul din ianuarie, blocuri de beton au fost amplasate în zonele pietonale din Melbourne şi din alte mari oraşe ale Australiei.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.