Logo
Imprimă această pagină

Grav rănit după ce s-a urcat pe un vagon de marfă şi s-a electrocutat

Grav rănit după ce s-a urcat pe un vagon de marfă şi s-a electrocutat

Un adolescent de 16 ani din localitatea buzoiană Glodeanu Siliştea, elev la un liceu din Buzău, a fost grav rănit, după ce s-a urcat pe un vagon de marfă şi s-a electrocutat. Arcul electric format l-a aruncat pe tânăr de la o înălţime de trei metri, el suferind un traumatism prin cădere, dar şi arsuri foarte grave.


Incidentul a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, când un băiat de 16 ani din localitatea Glodeanu Siliştea, elev la un liceu din Buzău, s-a urcat pe un vagon dezafectat din gara Buzău, cu intenţia de a-şi face un selfie. Băiatul a fost electrocutat în urma unei descărcări ale liniilor de înaltă tensiune. Arcul electric l-a aruncat la pământ, de la o înălţime de circa treimetri, şi i-a provocat arsuri grave pe tot corpul.

Adolescentul era însoţit de doi prieteni, sub privirile cărora s-a produs incidentul, unul dintre ei sunând apoi la 112.

”La Unitatea de Primiri Urgenţe a fost adus un tânăr de 16 ani în stare foarte gravă. Acesta a suferit un traumatism prin cădere de la 3 metri şi arsuri de gradul trei la nivelul toracelui, abdomenului, mâinilor şi
picioarelor, prin electrocuţie. Din cauza stării grave în care se afla, medicii au decis să-l transfere pe tânăr cu o ambulanţă de tip C cu medic la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti”, a declarat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău.

Acesta nu este primul caz din judeţul Buzău de copii şi tineri care se accidentează în condiţii similare.

La începutul lunii aprilie, un copil de 13 ani a fost grav rănit, după ce s-a urcat pe un vagon tip cisternă în staţia CFR Adjud, probabil pentru a-şi face un selfie. Copilul a suferit arsuri de gradele 2 şi 3 şi a fost dus de la Spitalul Judeţean la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Anul trecut, în octombrie, un tânăr de 22 de ani din Focşani a murit electrocutat, în timp ce îşi făcea un selfie pe vagonul unui tren de marfă, în gara din oraş. El era însoţit de un prieten care în încercarea de a şi
salva amicul a suferit răni la mâini. Ambii tineri erau studenţi şi urmau să plece la studii în străinătate.

De asemenea, în martie anul trecut, un tânăr a murit pentru un selfie în Gara din Buzău.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.