Logo
Imprimă această pagină

IGPR: 440 de autovehicule cu peste 1.300 de persoane, preluate de la graniţă

IGPR: 440 de autovehicule cu peste 1.300 de persoane, preluate de la graniţă

Poliţiştii au preluat din zonele de frontieră, în ultimele 24 de ore, 440 de autovehicule cu 1.302 persoane şi au verificat 53.205 faţă de care s-a dispus izolarea sau carantina, fiind întocmite nouă dosare penale privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit IGPR, în cursul zilei de marţi, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 6.690 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 15.000.000 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricţionarea circulaţiei.

Poliţiştii au realizat 2.624 de intervenţii la evenimente, dintre care 2.191 au fost sesizate de cetăţeni prin 112, fiind organizate 210 acţiuni.

"97 de persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea, şi o persoană urmărită a fost depistată. În trafic, poliţiştii au constatat 67 de infracţiuni rutiere, fiind reţinute 124 de permise şi retrase 89 de certificate de înmatriculare", arată sursa citată.

Peste 13.400 de poliţişti au fost la datorie, marţi, în misiunile pentru menţinerea ordinii publice în zona spitalelor şi locaţiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulaţiei, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată DSP.

În misiunile lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de aproape 4.000 de poliţişti locali, alăturându-se jandarmi şi efective ale MApN.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.