Logo
Imprimă această pagină

Judecat pentru că a amenințat doi polițiști

Judecat pentru că a amenințat doi polițiști

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii suceveni, după ce la sfârşitul anului trecut a agresat verbal doi poliţişti, ameninţându-i cu moartea, oamenii legii fiind nevoiţi să folosească sprayul lacrimogen, iar ulterior el a încercat să-i mituiască pe aceştia ca să nu ia măsuri împotriva sa. Bărbatul fusese depistat la volanul unui autoturism în timp ce avea suspendat permisul de conducere.


Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis şi ultraj.

Anchetatorii au stabilit că pe data de 25 decembrie 2017, bărbatul se deplasa cu autoturismul personal pe raza localităţii Soloneţ, iar la un moment dat a lovit cu maşina o oaie. De asemenea, ciobanul care era cu turma de oi a fost agresat de bărbat, fiind trântit la pământ, după care conducătorul auto şi-a continuat drumul. Ciobanul agresat a sunat la 112, iar un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului. În timp ce bărbatul relata poliţiştilor ce se întâmplase, el a recunoscut maşina care îi lovise oaia, autoturismul trecând din nou prin zonă.

Unul dintre membrii echipajului de poliţie a făcut semnal regulamentar de oprire a autovehiculului, dar şoferul nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea pentru un timp, după care a oprit. Bărbatul a coborât din maşină, iar în acel moment a ajuns la faţa locului şi echipajul de poliţie plecat în urmărirea sa.

“Lucrătorii de poliţie i-au cerut inculpatului să se legitimeze, însă acesta a devenit violent verbal la adresa poliţiştilor, adresându-le injurii şi ameninţări. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, devenind agresiv. Întrucât exista posibilitatea ca inculpatul să se manifeste violent şi refuza în continuare să se legitimeze, cei doi lucrători de poliţie au procedat la imobilizarea şi încătuşarea sa, folosind spray-ul iritant lacrimogen, pentru a-l putea introduce în autospeciala de poliţie”, se arată în comunicat.

Poliţiştii i-au spus şoferului că vor merge la Unitatea de Primire Urgenţe Suceava pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar apoi la Poliţia municipiului Suceava, bărbatul continuând să le adreseze injurii oamenilor legii şi ameninţări cu moartea.

Pe drumul spre Suceava, bărbatul le-a propus agenţilor de poliţie să le ofere 500 de euro pentru a nu lua nicio măsură împotriva sa, fiind refuzat.

El a fost dus la UPU Suceava, refuzând însă recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au stabilit că la data de 25 decembrie 2017, el avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, interdicţia urmând să expire la 31 decembrie 2017.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

 

 

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.