Publicitate

Jumătate din mașinile POMPIERILOR trebuie casate

Jumătate din mașinile POMPIERILOR trebuie casate

Peste 40 la sută din autospecialele pompierilor au peste 30 de ani vechime, în timp ce 80 de abulanţe SMURD sunt vechi de peste 10 ani, arată raportul de bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Şeful DSU Raed Arafat a declarat vineri că anul acesta urmează să fie livrate 500 de maşini de pompieri, urmând ca în doi-trei ani să fie înlocuite toate maşinile care au peste 30 de ani.


„Peste 40 la sută din maşinile pompierilor de incendiu au peste 30 de ani vechime. Noi am spus asta de mai multe ori, nu a fost nimic de ascuns. Însă s-a lucrat pe acest aspect. Există o licitaţie pe un număr mare de maşini de pompieri, pentru acordul cadru, iar în cele 600 de milioane de euro există sume necesare pentru 500 de maşini de pompieri. Dacă se finalizează licitaţia bine, anul acesta începe livrarea maşinilor de pompieri, în următorii doi-trei ani noi înlocuim integral componenta veche de peste 30 de ani”, a declarat Raed Arafat la finalul prezentării bilanţului IGSU.

Referitor la ambulanţele SMURD, care au şi peste 10 ani vechime, şeful DSU a afirmat că sunt discuţii cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene pentru identificarea fondurilor.

„Multe ambulanţe au deja peste jumătate de milion de kilometri la bord. Se impune schimbarea lor”, a subliniat Arafat.

Potrivit raportului de bilanţ pe 2017, 567 de maşini de pompieri au peste 30 de ani vechime, 326 au între 20 şi 30 de ani vechime, 99 de maşini au între 10 şi 20 de ani vechime, iar alte 42 au sub 10 ani vechime.

În acelaşi timp, 80 de ambulanţe SMURD funcţionează de peste 10 ani, 250 au între 5 şi 10 ani vechime, iar 290 au sub 5 ani vechime.

Până în 2020 ar urma să fie cumpărate 100 de autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime, 60 de autospeciale de descarcerare, 250 de ambulanţe SMURD tip B şi C, 30 de autospeciale de transport personal şi victime multiple. De asemenea, ar urma să fie implementat un concept de transport pentru pacienţi infectaţi cu viruşi înalt patogeni.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Refuz