Ninsori abundente, ploi şi polei !!!

Ninsori abundente, ploi şi polei !!!

Întreaga ţară este, duminică, până la ora 18.00, sub incidenţa unei informări meteorologice de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, pentru opt judeţe fiind emisă avertizare cod portocaliu. În aceste zone, va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăşi 70 km/h.

Mii de locuinţe din zeci de localităţi din Timiş şi Vrancea nu au curent electric, iar 150 de arbori au fost doborâţi şi 40 de maşini au rămas blocate în zăpadă, din cauza vântului şi a ninsorilor, potrivit IGSU..Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că nu sunt drumuri închise şi că în ultimele două zile drumarii au acţionat pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră cu 1.113 utilaje şi au răspandit aproximativ 9876 tone material antiderapant.


UPDATE IGSU: Peste 150 de arbori doborâţi din cauza vântului şi a zăpezii şi 40 de maşini blocate în zăpadă; efecte de vreme rea în 16 judeţe şi în Capitală

Fenomenele meteorologice periculoase, caracterizate de căderi masive de zăpadă, viscol, lapoviţă şi vânt puternic au dus la apariţia unor situaţii de urgenţă în 16 judeţe ale ţării şi municipiul Bucureşti. Peste 150 de arbori au fost doborâţi din cauza vântului şi a zăpezii, iar 40 de maşini au rămas blocate în zăpadă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), vremea a produs efecte în judeţele Arad, Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Timiş şi Tulcea, dar şi în Capitală.

”Pompierii militari alături de reprezentanţii autorităţilor locale şi utilajele administratorului de drum au acţionat pentru deblocarea a peste 40 de autovehicule care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii. De asemenea, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pentru degajarea de pe autoturisme sau carosabil a peste 150 de arbori şi 15 stâlpi doborâţi din cauza căderilor de zăpadă şi vântului puternic”, anunţă IGSU.

UPDATE - Cod portocaliu de ninsori în Timiş: 60 de localităţi fără electricitate, 140 de situaţii de urgenţă în 24 de ore şi drumuri greu practicabile

În judeţul Timiş, aflat sub cod portocaliu de ninsori abundente, un număr de 60 de localităţi sunt total sau parţial nealimentate cu energie electrică. Pompierii au intervenit în 140 de situaţii de urgenţă în ultimile 24 de ore, iar drumurile naţionale şi cele judeţene sunt greu practicabile.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, duminică a fost convocat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a intervenţiei şi Grupa Operativă ISU Timiş.

Astfel, în ultimele 24 de ore, ISU Timiş a intervenit în peste 140 de situaţii de urgenţă, dintre care: 4 incendii, 94 degajări de copaci sau crengi căzuţi pe autoturisme şi partea carosabilă, în urma cărora au fost afectate 39 autoturisme, 32 degajări de cabluri de pe partea carosabilă, 5 stâlpi căzuţi şi 5 accidente rutiere.

La nivelul judeţului Timiş, la ora 8.00, un număr de 60 de localităţi erau parţial sau total nealimentate cu energie electrică, însumând peste 40.000 de clienţi. În prezent, pentru restabilirea energiei electrice în localităţile afectate lucrează 24 de echipe.

UPDATE - Vrancea: Aproximativ o mie de gospodării, nealimentate cu energie electrică

Aproximativ o mie de gospodării din judeţul Vrancea sunt nealimentate, duminică dimineaţă, cu curent electric, avariile fiind provocate de crengile rupte de vântul puternic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pàrvu, în uma fenomenelor meteorologice manifestate în ultimele 24 de ore, s-au produs avarii la mai multe linii de alimentare cu energie electrică din judeţ.

La acest moment, sunt nealimentate oraşul Panciu, cartier Satu Nou cu 266 abonaţi şi comuna Ciorăşti, cu satele Ciorăşti (parţial), Spătăreasa, Codreşti - 668 abonati.

Avariile au fost provocate de crengile căzute pe firele de tensiune. M

ai multe echipe de la Electrica sunt pe teren şi încearcă să remedieze defecţiunile.

UPDATE - CNAIR: Nu sunt drumuri închise, deşi e cod portocaliu în unele judeţe; drumarii au răspândit aproape 10.000 de tone de material antiderapant

Drumarii au intervemit, până duminică la ora 5.30, pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră cu 1.113 utilaje şi au răspândit aproximativ 9.876 tone material antiderapant.

Potrivit Companiei Naţionale de Adrministrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în perioada 15.12.2018 orar 17:00 – 16.12.2018, ora 05:30, drumarii au acţionat pentru a menţine practicabilă, în condiţii de siguranţă, reţeaua rutieră cu 1.113 utilaje şi au răspandit aproximativ 9876 tone material antiderapant.

Cel mai mult s-a intervenit în regionalele din Cluj, Timişoara şi Iaşi. Astfel, DRDP Cluj a şucrat cu 279 autoutilaje şi a împrăştiat 3.142,8 tone de material antiderapant. DRDP Timişoara a lucrat cu 230 autoutilaje, fiind distribuite 2.805,5 tone de material antiderapant, iarv DRDP Iaşi a împrăştiat 2.113,5 tone de material antiderapant.

”Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, a transmis CNAIR.

Centrul Infotrafic a anunţat anterior că se circulă în condiţii de iarnă pe arterele din judeţele aflate sub incidenţa atenţionărilor cod galben şi cod portocaliu de ninsori, pe anumite tronsoane, în special din afara localităţilor, fără a fi semnalate, însă, drumuri naţionale sau autostrăzi cu traficul întrerupt.

Întreaga ţară este, duminică, până la ora 18.00, sub incidenţa unei informări meteorologice de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, pentru opt judeţe fiind emisă avertizare cod portocaliu.

În aceste zone, va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăşi 70 km/h.

Potrivit meteorologilor, precipitaţiile vor continua şi dumunică, în cea mai mare parte a ţării.

În Dobrogea, Muntenia şi estul Olteniei vor predomina ploile, în Moldova şi în Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în restul teritoriului va continua să ningă. Pe arii restrânse precipitaţiile vor fi importante cantitativ.

„Vor fi depuneri de polei în nordul şi nord-estul Munteniei, local în Moldova şi pe spaţii mai mici în Transilvania şi Oltenia. La altitudini sub 1500 m în estul Carpaţilor Meridionali şi în cei de Curbură temporar se vor semnala precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea de gheţuş sau polei. Vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăşi 60 km/h, dar şi în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze în general de 45…55 km/h”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, este cod galben, până la ora 16.00, în Banat, în cea mai mare parte a Crişanei, vestul şi nordul Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali, Occidentali şi de Curbură. Aici vor continua precipitaţiile predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ şi se va depune strat consistent de zăpadă. La munte vor fi rafale ale vântului de peste 60 km/h.

În plus, până la ora 12.00, este cod portocaliu în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi în zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

În aceste judeţe va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăşi 70 km/h.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți despre activitatea Politiei Rutiere!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.