Logo
Imprimă această pagină

Pădurar ucis de hoţii de lemne în Maramureş

Pădurar ucis de hoţii de lemne în Maramureş

Un pădurar în vârstă de 37 de ani a fost găsit mort într-o râpă, între localităţile Lăpuşul Românesc şi Rogoz, din Maramureş, cel mai probabil autorii fiind hoţii de lemne. Romsilva a transmis, joi, că pădurarul Liviu Pop din Maramureş a fost împuşcat, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, iar trupul său, care a fost aruncat într-o râpă, prezintă numeroase urme de agresiune fizică. 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva s-au înregistrat în 2019. Acesta este al treilea pădurar victimă a unei agresiuni în decurs de o lună, în condiţiile în care sindicatele au cerut legi pentru întărirea autorităţii personalului silvic

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Maramureş, într-o pădure dintre Rogoz şi Lăpuşul Românesc a fost găsit decedat un bărbat în vârstă de 37 de ani.

”La Romsilva-Direcţia Silvică Maramureş, Ocolul silvic Strâmbu Băiut hoţii de lemne l-au omorât cu violentă pe pădurarul Pop Liviu. Violenţa a fost extremă, astfel că nu o pot descrie !”, a scris pe Facebook directorul general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, în timp ce se deplasa spre locul în care a fost găsit pădurarul.

El spune că riscurile la care sunt supuşi silvicultorii au mare legătură cu violenţa semănată în societatea romanească.

Pădurarul era căsătorit şi avea trei copii.

Articole înrudite

Copyright © PolitiaRutiera.ro. Toate drepturile rezervate.